Sağlıklı beslenme hem kilo kaybı sağlamak hemde bazı hastalıkların tedavisinde oldukça önemli rol oynar. Brat diyeti ile ishale çözüm başlığında da bundan bahsedeceğiz. Her yaştan insanı halsiz bırakan ishale yönelik bu diyete mutlaka göz atın. İşinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz.

Brat diyeti ile ishale çözüm

İshal farklı nedenlere bağlı olarak vücuttaki su seviyesini düşürerek halsiz bırakabilen bir rahatsızlıktır. Siz yada çocuğunuz bu durumdan muzdarip ise uygulayabilceğiniz bazı yöntemler ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Brat Diyeti Nedir?

BRAT diyeti, hazımsızlık, ishal, gastroenterit gibi sorunlardan muzdarip olanlar içindir. Diyetin temeli muz, pilav, elma ve tost üzerine kuruludur. İsterseniz çay ve yoğurdu ekleyebilirsiniz. Bu gıdalarla beslendiğiniz takdirde mide rahatsızlıkları ve ishalin daha çabuk geçmesini sağlayabilirsiniz. Sadece bu rahatsızlıklar değil hamileliğin ilk aylarında mide bulantısı yaşayan kadınlar içinde uygundur. Hamile kadınlar bu beslenme şeklini doktoruyla konuşup uygulamalılardır.

Brat diyetinde temel amaç kilo kaybı değildir. Sağlıklı bir beslenme ile oluşmuş sağlık sorunlarına çözüm bulmaktır.

Kusma ve ishal gibi sorunlarlarınız varsa bu diyet size kaybettiğiniz su ve mineralleri hızlı bir şekilde geri kazandırmayı amaçlar. Mide yada bağırsak rahatsızlıkları yaşıyorsanız, midenizi yormayacak doğru ve doğal besinlere ihtiyacınız olur. Rahatsız  mide karışık besinleri sindiremez.

Brat Diyeti

Brat diyetini uygularken tüketebileceğiniz besinler gibi tüketmemeniz gereken besinlerde vardır. Bunlar kafein içeren içecekler, alkol, süt, karbonatlı karışımlar, işlenmiş hazır gıdalardır.

Piyasada brat diyeti adı altında hazır besinler bulunabiliyor. Ancak midenizin hassas olduğu bu dönemde bu ürünleri tüketmemeye çalışın. En sağlıklısı evde içeriğini bildiğiniz gıdalardan hazırlamak olucaktır.

Brat Diyeti Kısa Vadelidir.

Bu diyeti uygularken asıl amaç kilo kaybı değil eski sağlığınıza kavuşmak olduğu için rahatsızlığınız bittikten sonra diyeti bırakın. Brat diyeti sağlıklı besinlerden oluşur, ancak bu besinler normal zaman için vücudun ihtiyaçlarını karşılayamaz. Bu diyet sadece ishal ve mide rahatsızlıkları içindir.

Brat diyetini uygulamaya başladıktan sonra  2 gün içerisinde şikayetleriniz hala devam ediyorsa hemen bir doktora danışmalısınız.