Çabuk Acıktıran Besinler Nelerdir? Glisemik indeksi yüksek besinler daha çabuk acıkmanızı sağlar. Diyetlerde açlık krizlerine yol açıyor. Sık sık tükettiğiniz bu besinler çabuk acıktırıyor. Kan şekerini hızla yükselten bu besinleri tüketirken dikkatli olmayı unutmayın.

Normal zaman diliminde acıkmadığınız kadar gün içerisine acıktığınızı hissediyorsanız sabah kahvaltıdan itibaren neler tükettiğinize bakabilirsiniz. İçerisinde yüksek miktarda şeker bulunan gıdalar tüketildiğinde insülin hormonunun dengesi bozularak sizin daha fazla acıkmanıza neden oluyor. Tükettiğiniz gıdaların doğal yada yapay şeker olması bu durumu değiştirmiyor. Yüksek oranda doğal şeker içeren meyveleri de tüketirken dikkatli olmalısınız. Gün içerisinde sık sık tüketilen glisemik indeksi yüksek olan besinleri sıraladık.

Çabuk Acıktıran Besinler Nelerdir?

Çabuk Acıktıran Besinler Nelerdir? | 1

Hamur İşleri
Kilo almanıza neden olabilen hamur işleri aynı zamanda yüksek şeker içerikleri ile kan şekerizi zıplatabilir. İnsülin hormonunda değişiklere neden olarak karaciğerinizi yorar. Çabuk acıktığınız için daha fazla yemenize neden olur.

Bal ve Reçeller
İçerisinde yüksek kolarak bulunan yapay ve doğal şekerler vücuda girdikten kısa süre sonra aniden kan şekerinizin yükselmesine neden olabilir. Bu gıdaları sadece diyabet hastaları için değil diyabet olmayan kişilerinde ölçülü tüketmesi gerekiyor.

Şerbetli Tatlılar
Hem içerisindeki hamur ile hemde eklenen şerbet ile kilo almanızı ve çok daha çabuk acıkmanızı sağlayan şerbetli tatlıları daha az tüketmelisiniz. Özellikle ramazan bayramı yaklaşırken kendinizi yorgun hissetmemek için şerbetli tatlıları dikkatli tüketin.

Kuru Üzüm – Kuru Kayısı
Sağlık açısından bu besinler çok faydalıdır. Ancak fazla tüketmeniz hızlı kan şekeri artışlarına neden olacaktır. Bu gıdalar ile yapılmış şerbetleri de aynı etkiye sahiptir.

Çabuk Acıktıran Besinler Nelerdir? | 2

Karpuz – Kiraz
Meyve sağlıklıdır sözünden yola çıkarak bir çok insanın fazla yediği bu iki meyve çok yüksek oranda şeker içerir. Özellikle karpuz tüketirken porsiyon hesabı yapmalısınız.