Birçok insan vajina hakkında çok az şey biliyor ya da vajina hakkında herhangi bir bilgiye sahip olma gibi bir ihtiyaç duymuyor. Halbuki hayatınızı değiştirecek o kadar çok şey var ki…

Aslında çok basit gibi görünen ve sadece altı kelimeden oluşan “Vajina” tahmin ettiğinizden çok daha fazla anlam taşıyor.

Özellikle kadınların fazla konuşmadığı, herhangi bir bilgi eksikliği hissetmediği bu organ hakkında gelin baştan her şeyi öğrenelim ve tüm şüphelere bir son verelim

VULVA FARKLILIĞI

Vajina hakkında ilk bilmeniz gereken şey aslında, vulva farklılığının olmasıdır. Vulvanın ne olduğunu soracak olursanız; vulva vajina çevresinde bulunan dudaklardır ve her kadında farklı yapıya sahiptir.

VAJİNA AKINTILARI

Vajina hakkında bilinmesi geren bir diğer konu ise vajina akıntılarının normal bir durum olmasıdır. Vajina bazı zamanlarda içerisindeki zararlı bakterileri uzaklaştırmak için akıntı sağlayarak kendini temizler.

Vajina hakkında çok az bilinen 7 hayat kurtarıcı bilgi | 1

BEKARET

Bekaret, kadınlarda bir seferlik bulunsun diye olan bir vajina duvarıdır. Bir kez yırtıldığı zaman doğal yollarla asla eski haline dönmez. sağlık açısından bir koruma görevi üstlenir.

VAJİNA ASLINDA BİR TÜR KASTIR

Vajina da bir tür kas gibi ve gerilip küçülebilir. Bir süre kullanılmayan vajina kasları zamanla işlevini yitirir ve bazı hastalıklara neden olabilir.

VAJİNA KAYGAN BİR SIVI SALGILAR

Özellikle uyarıldığı zaman, vajina kaygan bir sıvı salgılar. Aslında bu sıvı cinsel ilişkiden önce vajinanın zarar görmemesi için salgılanarak vajinayı korur.

VAJİNA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?

Temizlik söz konusu olduğunda biz kadınların yapmayacağı şey yok. O yüzden vücudumuzu, yüzümü temiz tutmak için bu kadar uğraşırken vajinayı da es geçmek olmaz. Ancak uzmanlar biz kadınların bu durumu biraz abarttığını, vajinayı temiz tutalım derken tam tersi daha da bakteri üretmesine sebep olduğunu söylüyor.

?Michigan Eyalet Üniversitesinden Profesör Nancy Herta’nın açıklamasına göre “vajina” zaten kendi kendini temizleme konusunda oldukça usta. Peki, hatayı nerde yapıyoruz? İşte Nancy Herta’nın açıklamasına göre, vajinamıza ‘hijyen’ amaçlı sürdüğümüz her şey vajinanın Ph dengesini bozuyor ve gerçekte bakterilerin üremesine sebep oluyor. Ne kadar çok yıkar ve temizlemeye çalışırsak vajinamızın içi o kadar çok kurur ki bunun yüzünden cinsel ilişki sırasında canınızın yanması çok mümkün.

İşte tüm bu sorunların önüne geçerek, vajinayı temiz tutmanın yolları:  

-Duş alırken vajinanızı sadece sabunla yıkayın.

-Duştan sonra da tamamen kurulamadan asla iç çamaşırınızı giymeyin.”