İLK İLİŞKİDE MUTLAKA AĞRI OLUR MU? :

Kızlık zarı kadınların %95′ından fazlasında ince ve esnek bir mukoza parçası yapısındadır. İlişki öncesi kadın kendisini hazır hissettiğinde, ön sevişmeyle vajinada yeterli ıslaklık oluşur, erkeğin de yumuşak davranması ve zorlayıcı hareketlerden kaçınması durumunda kadın kızlık zarının yırtılması esnasında ağrı hissetmez, ya da çok az bir ağrı hisseder. Cinsel ilişkide alınan zevkin ön planda olduğu bir durumda, bu ağrının sonradan hoş olmayan bir anı olarak hatırlanma olasılığı çok düşüktür.

İLK İLİŞKİDE MUTLAKA KANAMA OLUR MU? :

İlk cinsel ilişkide kanama olabilir de olmaya bilirde. Bu her kadının anatomik yapısının farklı olmasından kaynaklanır. Kızlık zarı bazı kadınlarda o kadar çok esnektir ki, penis içeriye girdiğinde özelliklede vajina ağzı yeterince ıslak ve kaygan olduğu durumlarda kızlık zarı yırtılmadan kalabilir. Bu durum kızların %1 ‘de oluşur. Bazı kadınlarda da kızlık zarının damarlanması çok ince olduğundan zar yırtılmasına rağmen kanama olmayabilir.

KIZLIK ZARININ KALIN OLMASI İLİŞKİYİ ENGELLER Mİ? :

Bazı durumlarda ilk cinsel birleşme birinci denemede ve sonraki birkaç denemede gerçekleşmeyebilir. Bunu en sık görülen nedeni sanıldığı gibi kızlık zarının kalın olması değildir. En sık görülen nedeni, kadının kendisini cinsel ilişkiye hazır hissetmemesi ve korkmasından kaynaklanmaktadır. Bu durumda kadın kendini gevşetemeyecek, vajinanın girişinde bulunan güçlü kaslar kasılı olarak kalacak ve vajina yeterince ıslanma ve kayganlaşma olmayacağından penisin vajinanın girişinde yer alan kas ve kızlık zarı engelini aşması güçleşecektir. Çok az bir ihtimal olsada diğer bir neden de kızlık zarının gerçekten kalın olmasıdır. Jinekoloji kliniklerine “ilk ilişkiyi başaramama” sebebiyle başvuran kadınların muayenesinde kızlık zarının kalın olması nedeniyle ilk ilişkiyi başaramadıkları ortaya çıkmaktadır. Bu durumlarda bazen cerrahi müdahale ile kızlık zarının doktor tarafından basit bir operasyonla açılması gerekebilir.

İlk Gece İçin 8 Öneri için tıklayınız!

ZARIN YIRTILMASIYLA OLUŞAN KANAMA SÜRESİ :

Kızlık zarının yırtılması esnasında yırtık nadiren kızlık zarından vajinaya doğru genişleyebilir. “Deflorasyon” yani kızlık zarının yırtılması olarak adlandırılan bu durum genellikle ön sevişmenin yetersiz olması ve vajinanın yeterince kayganlaşmamasından kaynaklanmaktadır. Çoğu durumda erkek, kadının ağrı duymasına duyarsız kalarak ilişkiyi sürdürmüş ve yırtık olması gerekenden daha büyük olmuştur. Normalde kızlık zarı bozulmalarında kanama en geç yarım saatte durur. Geniş bir yırtık oluştuğunda ya hemen başlayan şiddetli bir kanama ya da ilişki bitmesine rağmen uzun bir süre devam eden kanamalarda söz konusudur. Yapılan jinekolojik muayenede yırtığın yeri tespit edildikten sonra sınırlı uyuşturma ya da geniş yırtıklarda genel anesteziyle yırtık onarılarak kanama durdurulur.

Kalın kızlık zarı gibi, çiftlerin elinde olmayan nedenlere bağlı normal dışı durumlar için erkeğin ve kadının yapabileceği bir şey elbette ki yoktur. Bu durumda jinekolojik muayene gereklidir.

İLK GECE ERKEĞE DÜŞEN GÖREVLER :
Başarılı bir ilk gece için kadının yapması gereken; eşine hazır olduğu ya da hazır olmadığı mesajını net olarak verebilmesi, kadın ön sevişme aşamasında kontrolü kendi eline almalı ve erkek de kontrolü kadına bırakmada gönüllü olmalıdır.

Erkek ise kadının kendisinden farklı doğasını kabul etmeli, bir kadının cinsel ilişkiye hazır olmasının erkekten daha uzun sürdüğü gerçeğini unutmamalıdır. Erkek, kadının gevşemesi ve rahatlaması için elinden geleni yapmalı ve çok sabırlı olmalıdır.