Güzel olmak için yalnızca krem kullanmak, masaj yaptırmak, spor yapmak yada bakım uygulamak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Kadınların seks yaparak da güzelleştiği kanıtlandı.

Yapılan araştırmalar cinsel yaşamından memnun olan ve uzun yıllar seks yapan kadınların genç ve güzel kaldığını ortaya çıkarttı. Seks sırasında kan basıncının artması, kasların çalışması ve mutluluk hormonunun aşırı derecede salgılanması kalıcı güzellikte önemli etkenler arasında. Haftada 3 defa seks yapan kadınlar, en az 10 yaş daha genç ve güzel görünüyorlar.

İyi bir cinsel hayatın, beyin için de yararı büyük. Bunun sebebi ise beynin cinsel ilişki sırasında normalden çok daha fazla çalışıyor olması. Üstelik seksle birlikte başağrısı, stres gibi sorunlar da son buluyor. Kısacası, hem genç ve güzel kalmak hem de sağlığınızı korumak için uzmanlar seksi öneriyor.

Cinsellik İçin Doğru Ortamın Yaratılması: Atmosfer

Cinsellik için gerekli ortamın yaratılması loş ışık ve hafif müzikten ibaret değildir. Doğru atmosferi oluşturmak konsantrasyonu günlük yaşamdan sevişme serüvenine doğru kaydırmak ses tonunuzdan tutun da zamanı, yeri, duyuları ve psikolojiyi doğru biçimde kullanmaya bağılıdır. Altı aydır gelmesini beklediğiniz tatil herhangi bir plan yapmadan eğlenceli olur mu? Elbette hayır. Doğru adımlar ve planlama yapmazsak bir felakete bile sebep olabilir. Sürpriz bir seks fantastik olabileceği gibi, çok fazla ve karmaşık plan yapmak bekleyişe neden olabilir. Atmosferin bu geçiş için uygun olup olmadığına emin olun.

Eğer çocuklarınız varsa ya da uzun saatler çalışıyorsanız, muhtemelen seks yapmaya zaman yaratmak için program yapmaya ihtiyacınız olacak demektir.

İstek ve Gereksinimlerinizi Dile Getirin

Eşinizle cinsellik konusunda her açıdan ayni görüşleri paylaşmıyor olabilirsiniz. Cinsel iletişim sadece sözcüklerin uygunsuzluğu nedeniyle bile zorlaşabilir. Siz ve partnerinizin doğru sözcükleri kullanacağınız ortak bir dil istek ve gereksinimlerinizi dile getirmenizi ve doğru bakış açısını yakalamanıza yardımcı olacaktır. Seksüel memnuniyetinizle kumar oynamaktansa konuşmaya başlayın.

Tensel Zevkin Önemi

Dokunmak insana özgü iletişim biçimleri arasında en etkili ve ilgili uyarandır. Dokunuş insanlarda sadece baştan çıkartıcı değil, sakinleştirici ve güven verici bir etki yaratır. Bazense dokunuşlar endişe ve panik kaynağı olabilmektedir. Dikkatli ilerleyiş, doğru dokunuşlar, karşınızdakini rehberliği, daha az erotik olandan daha fazla erotik olana doğu ilerlemenize olanak verir.