Yumurta bırakmak için yumurtalıkların tetiklendiği döneme yumurtlama dönemi adı veriliyor ve bu dönemde yaşanacak ilişkilerde hamile kalma ihtimali da çok daha fazladır. Adet dönemine bağlı kalarak yumurtlama dönemi hesaplaması da yapabiliyorsunuz. Sonraki döneme geçiş yapılmadan önceki 12 ila 15. gün olarak not alabilirsiniz. Bu hesaplama birçok sitede farklı şekillerde yapılıyor ancak en doğru yöntem budur.
Yumurtlama Döneminin Belirtileri
- Bu dönemde vajinadaki akıntı oranı normale nazaran artış gösterecek ve bu akıntı sıvı bir hal alacaktır. Yumurtlama döneminin en önemli belirtilerinden bir tanesidir.
- Vücut ıssısı bu dönem öncesinde artış gösteriyor ve kişi bunu bariz bir şekilde hissedebiliyor.
- Kasık ağrısı tek taraflı meydana gelir ve belirgin bir hal alır.
- Göğüsler daha hassas bir hal alır ve şişlik durumunda bariz bir şekilde artış gözlemlenir.
- Bazı kadınlar şiddetli karın ağrısından yakınırken bazı kadınlar bu dönemi daha ağrısız bir şekilde atlatabiliyor.
Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?
Yazımızın başında da bahsetmiştik ancak dilerseniz daha basit bir tanımlama yapalım ve soru işaretlerine de bu sayede son vermeye çalışalım. Adetiniz düzenli gerçekleşiyorsa ve herhangi bir aksama yaşamıyorsanız, adet kanamasının gerçekleşeceği tarihten 14 gün öncesine gidiyorsunuz. Yumurtlama dönemini bu şekilde hesaplayabilir ve ilişkilerinize de bu güne denk getirerek hamile kalma şansınızı belli oranda arttırabilirsiniz.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar