Yenidoğan bebeklerin kafa derisindeki kabuklanma nasıl geçer? Yenidoğan konak tedavisi doğal yöntemler ile nasıl olur?

Yenidoğan Konak Tedavisi

Yenidoğan bebeklerin kafa derisinde oluşan kabartı şeklindeki kabuklanmaları doğal yollarla tedavi etmek mümkündür. Anne karnından sonra yeni dünyaya alışmaya çalışan bebek cildinde konak denilen kafa derisi kabarmalarının oluşması normaldir. Tedavisini isterseniz doktorunuzun önereceği ilaçlar ile gerçekleştirebilir istersenizde eskiden beri kullanılan doğal tedaviler ile yapabilirsiniz.

Yenidoğan Konak Tedavisi | 1

Doğal Konak Tedavisi
Kafa derisinde beyaz yada sarı renkte oluşan bu kabartıların oluşumunu azaltabilmek için bebeklerin cilt yapısına uygun seviyede üretilen bebek şampuanlarını kullanabilirsiniz.

Bebeği yıkamadan yarım saat önce saf zeytinyağı ile başına hafifçe masaj yapabilirsiniz. Bu oluşan kuru kabukların yumuşamasını sağlar. Kullaanacağınız zeytin yağının saf olmasına dikkat edin.

İsterseniz aynı uygulamayı karbonat ile yapabilirsiniz. Bebek tarakları ile saç derisini çok nazik bir şekilde tarayabilirsiniz. Karbonat kullanırken az miktarda dökmeye dikkat edin. Bu uygulamayı ıslak bir tülbentin üzerine biraz karbonat döküp uygulayabilirsiniz.
Bu uygulamaları haftada bir yada 2 defa yapabilirsiniz. Bebeğinizin kada derisinde çok fazla kabuk olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışabilirsiniz.