Rüzgarlı havaların en büyük eğlencelerinden biri de uçurtmalardır. Uçurtma nasıl yapılır? resimli ve videolu anlatım makalemizde uçurtma yapımını resim ve video ile anlattık. Bildireceğimiz tüm malzemeleri kırtasiyeden temin edebilirsiniz. Bu uçurtmayı çocuğunuzla birlikte yaparak, ondan yardım isteyerek, uçurtma yapımını eğlenceli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

Malzemeler
*Renkli karton
*Cetvel
*İp
*Kurşun kalem
*Makas
*Çıta
*Yapıştırıcı

Yapılışı
Cetvel ve kurşun kalem kullanarak, kartonun üzerine elmas şekli çizin. Şekli çizerken, resmimiz size yardımcı olacaktır.

Yine kırtasiyeden alacağınız çıtaları üst üste geçitirip sıkıca bağlayın. Bu işlemi yapmadan önce çıtaları yanlış yerden birleştirmemek için, kartonunuzun üzerine koyup, kontrol edin. (hatta önce çıtaları bağlama işini halledin, daha sonra kartona elmas resmini çizin.) Videomuzdaki gibi çıtaların 4 köşesine bıçakla çentik açın ve ipi dört bir yerden bağlayın.

Kartonu elmas şeklinde kesip, orta kısmı hariç, baş ve yanlarından küçük delik açıp çıtayı kartona yapıştırın, yahut delik açmadan direk yapıştırın.

İnce renkli kartondan şeritler halinde kuyruklar yapıp, uçurtmanıza yapıştırın.

Uçurtmanız hazır!

[youtube id=”laTl35CG5RQ” width=”600″ height=”350″]

Evde Yapabileceğiniz Oyuncaklar İçin Tıklayınız

Çocuklarla Yapılabilecek Aktiviteler, Oyunlar Tıklayınız

Çocuklar İçin Zevkli Ev Oyunları Tıklayınız

 

ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (1) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (2) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (3) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (4) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (5) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (6) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (7) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (8) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (9) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (10) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (11)

Uçurtma yapımı 2. yöntem
ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (12) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (13) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (14) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (15) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (16) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (17) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (18) ucurtma_nasil_yapilir_resimli_videolu_anlatim (19)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.