Çocuğunuzun asabi ve şiddet içeren davranışlarıyla mücadele etmek için saldırgan çocuklar ile başa çıkmanın yolları konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Agresif çocuk sendromu ile nasıl mücadele edilmelidir.

Saldırgan çocuklar ile başa çıkmanın yolları

Çocukların gelişim sürecinde bazı saldırgan tavırlar normal sayılabilir. Burada yapmanız gereken ona doğru ve yanlışı  erken yaşlardan itibaren öğretmek olmalıdır. Eğitimin ailede başladığını unutmayın. Okul hayatı başlayana kadar bu davranışlardan uzaklaşması konusunda ona yardımcı olun. Davranışları ilk farkettiğiniz andan itibaren müdahale ederek alışkanlıkların oturmasını engelleyebilirsiniz.

Saldırgan çocuklar ile başa çıkmanın yolları | 1

Örnek Oluşturun

Çocuklar küçüklükten itibaren onlara en yakın kişiler olan anne ve babanın tavırlarını doğrudan uygulama eğilimdedir. Çocuğunuzun yanında eşinizle yada bir başka bireyle şiddetli tartışmalara girmeyin. Ona mümkün olduğunca sakin bir hayat verin.

Sabırlı Olun

Onun küçük bir çocuk olduğunu unutmayın. Bazı davranışları karşısında çok sinirlenebilirsiniz. Sinirli iken olan davranışlarınız çocuk üzerinde çok daha olumsuz olabilecek davranışlara neden olur. Sakin yaklaşın.

Davranışlarınızda Tutarlı Olun

Çocuğunuzda saldırgan yada agresif bir tavır ile karşılaştığınızda ona ani ve sert tepki vermeyin. Görmezden gelmekte aynı etkiyi yaratabilir. Tüm yanlış davranışlarında sizden alacağı tepkiyi bilmesi gerekir.

Ceza İşe Yarar Mı?

Çocuk gelişimde eskiye göre birçok yapılmaması gereken nokta keşfedildi. Bunlardan  biri de kesinlikle tavsiye edilmeyen şiddet. Çocukluk çağlarında karşılaşılan şiddet travmatik sonuçlar doğurabilir. Kesinlik çocuğunuza küçük bir tokat dahi olsa şiddet  uygulamayın. Onun yerine televizyon yada bilgisayar saatlerini kısıtlama yada bazı oyuncakları almayı geciktirme gibi caydırıcı cezalar verebilirsiniz. Bu cezaları verdikten sonra ısrar etmesi durumunda direnin. Eğer vazgeçersenz çocuk bunu alışkanlık haline getirebilir.

Saldırgan çocuklar ile başa çıkmanın yolları | 2

Uzman İle Görüşün

Çocuğun saldırgan tavırları sizin tüm müdahalelerinize ve uyarılarınıza rağmen devam ediyorsa yapmanız gereken bir uzmandan vakit kaybetmeden yardım almak olmalıdır. Çocuğun ilerleyen yaşlarında sorun teşkil etmemesi için karakterin ana temellerinin oluştuğu dönemlerde bu soruna çözüm bulunması gerekiyor.