Hamilelikte diş ağrısı sorunundan başlayarak vücudunuzda meydana gelen herhangi bir sızının dahi dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Rahatsızlıkların her biri olabildiğine az ilaç ile çözülmelidir. Alınan her ilacın bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileme potansiyeli olduğu tıp otoriteleri tarafından dile getirilmelidir.

Hamilelerin En Sık Muzdarip Oldukları Rahatsızlıklar Nelerdir? | 1

Göğüs Bölgesinde Değişim ve Ağrı

Hamilelikte göğüs ağrısı ve göğüs yapısında meydana gelen değişimler oldukça normaldir. Öncelikli olarak göğüs bölgesinde bir büyümenin ortaya çıkacağını bilmelisiniz. Bu büyüme ile beraber göğüs bölgenizdeki hassasiyet de artış gösterecektir.

Hormonlar sebebi ile göğüslerinizin hamilelik öncesi şeklinde olmayacağının unutulmaması lazımdır. Sadece göğüs değil rahim yapısı konusunda da hassas davranmalısınız. Hamilelikte hafif kanama geçiren kadınların bu konunun üzerini kapamamaları ve vücutlarının verdiği uyarıları dikkate almaları önerilmektedir. Göğüs ağrısı konusunda da aynı durum geçerlidir. Ağrılar dayanılmaz derecede artış gösterirse doktorunuza danışmalısınız.

Hamilelerin En Sık Muzdarip Oldukları Rahatsızlıklar Nelerdir? | 2

İdrar Yolları Enfeksiyonuna Karşı Bilinçli Olun

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu oldukça geniş kapsamlı bir rahatsızlıktır. Kadınların bu rahatsızlık konusunda daha şanssız oldukları bilinmelidir. Özellikle hamilelik sürecinde ve doğum sonrasında kadınların genital bölgelerinde değişimler ve deformasyonlar meydana geldiği için enfeksiyona çok daha açık ve yatkın hale gelebileceğinizin de unutulmaması lazımdır. Bu nedenle hem genital hijyene hem de kullandığınız lavaboların temizliğine önem vermelisiniz.

Hamilelikte kahverengi leke ve idrarın oldukça koyu renkte olması idrar yolları enfeksiyonu ile alakalı ipuçları vermektedir. Bu uyarıları gözden kaçırmamalı ve doktorunuza danışmalısınız.

Hamilelikte Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır? Tıklayın !

Hamilelikte Ödem Nasıl Engellenir? Nasıl Atılır? Tıklayın !

Hamilelikte İdrar Yollarınızı Koruyun Tıklayın !

Hamilelikte Karşılaşabileceğiniz Sağlık Sorunları Nelerdir?   Tıklayın !