Emzirme sütyeni seçmek için doğumunuza dört hafta kalana beklemenizde fayda vardır. Bunun sebebi doğum sonrasında bebeğinizin beslenme alışkanlığına göre ve süt kanallarınızın faaliyetlerine göre ölçülerinizde oluşabilecek değişikliklerdir. Doğumdan 4 hafta kadar önceki süreç ile doğum sonrası süreçteki ölçüler benzerlik gösterecektir. Gebe emzirme sütyeninin en büyük özelliği gün içerisinde emzirme sırasında sağladığı rahatlıktır. Açılıp kapanabilen özelliği sayesinde emzirmeyi kolaylaştırmaktadır.

Emzirme Sütyeninde Olması Gereken Özellikler

Emzirme sütyeni seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Emzirme sütyeninin göğüsleri iyi kavraması gerekmektedir. Bu sebeple ölçülerin dikkatli seçilmesi önemlidir.
  • Doğum sonrası oluşabilecek göğüs sarkmalarını engelleyebilmek adına toparlayıcı özelliği olan emzirme sütyenleri seçilmelidir.
  • Hamilelik döneminde ve lohusa döneminde kilo alıp verme durumu sıklıkla yaşanacaktır. Bu sebeple emzirme sütyeninin yanı sıra sütyen agrafı almanızda fayda vardır. Böyle bir durumda emzirme sütyeni süngerli seçilebilmelidir.
  • Emzirme sütyeninin kopçaları kolayca açılabilir özellikte olmalıdır.
  • Emzirme sütyenlerinde bulunan açılabilir alanların geniş ölçüde olması faydalı olacaktır. Bu sayede bebeğin emzirme faaliyeti sırasında tene yakın olması ve rahatlaması sağlanacaktır.

Emzirme Sütyeni Nasıl Seçilir? Emzirme Sütyeni Özellikleri | 1

Emzirme Sütyeni Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Emzirme sütyeni kullananlar için ve kullanacaklar olanlar için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle dikkat edilmesi gereken konfordur. Normal sütyenlerde çoğunlukla destek olunabilmesi için balen sistemi bulunmaktadır. Balen sistemi göğüsleri sıkıştırdığı için emzirme sütyeninde balen sistemi bulunmamalıdır.

Göğüs uçlarının tahriş olmaması için yumuşak dokulu olmalıdır. Sağlık açısından da bu özelliklerin olması önem taşımaktadır. Emzirme sütyenlerinde olması gereken bir diğer özellik ise pratikliktir. Bebeğinizi emzirmeden önce hızlı davranmanız gerekecektir. Uygun olmayan bir sütyen ile bunun yapılması mümkün olmayacaktır.

Emzirme Sütyeni Kullanan Anneler İçin Tıklayın !

Sütyen kullanılmazsa göğüsler sarkar mı? Tıklayın !

Doğru sütyen seçimi, göğüs ölçüsü nasıl alınır ? Tıklayın !

Hamilelik Sütyeninde İdeal Kalıplar Tıklayın !