Çocukların böbrek sağlığını koruma yöntemleri, çocuğunuzun böbrek hastalıklarının baş göstermesine ya da var olan böbrek hastalığının ilerlemesine ve ileride böbrek yetmezliğine sebebiyet verebileceğinden, düzenli bir şekilde uygulanması gerektiğini unutmayın. Bu yüzden çocuğunuzun böbrek sağlığı için erkenden korumak için tedbirler almalısınız.

Çocuklarda Böbrek Sağlığı Nasıl Korunur?

Çocukların böbrek sağlığını koruma yolları aşağıda sıralanmıştır;

  • Çocuğunuzun bol bol sıvı almasını sağlayın. Bu çoğu ebeveyn tarafından yapılmaz. Genellikle ebeveynler çocuğun yiyeceğine önem verir ve içeceklerini ihmal eder. Aksine, suyun vücuttaki düzenleyici görevi oldukça fazladır. Metabolizmayı bir düzene sokar ve antioksidan görevi görür. Bebeklere, anne sütünü içmeyi bıraktıktan sonra 6.aydan itibaren her yemekten sonra 100 ml sıvı verilmelidir.
  • Çocuğunuza vereceğiniz yemeklerdeki tuz oranına dikkat edin. Eğer çocuğunuzun aldığı tuz oranı fazla ise bu tuz böbrekler aracılığı ile atılır. Tuz atılırken de böbrekler aşırı derece yorulur.
  • Çocuğunuzda böbrek taşı oluşmaması için tedbirli davranın. Çocuğunuza bol su vererek ve tuz tüketimini de kontrol altına alarak böbrek taşı oluşma ihtimalini azaltabilirsiniz. Bu hususta, potasyum değeri fazla olan sebze ve meyveler ile çocuk beslenmelidir.
çocuklarda böbrek sağlığını koruma
çocuklarda böbrek sağlığını koruma

Çocuğunuzun Böbreğine Zarar Veren Nedenler Nelerdir?

Çocuğunuz yeteri miktarda su alamazsa ya da yeterli miktarın üstünde tuz tüketirse, böbrekleri büyük ölçüde zarar görür. Bunlar, birkaç yıl çocuk için soruna yol açmasa da, ileriki yaşlarında böbrek hastalıklarına ve böbrek yetmezliğine yol açabilir. Bunların haricinde çocuğun böbreklerine zarar veren alışkanlıklar ise; sigara, yetersiz uyku, kahve ve gün içinde fazla protein alınmasıdır.

Çocuk İleride Böbrek Hastalarına Yakalanabilir mi?

Eğer çocuğunuzun böbrek sağlığını koruyucu tedbirler almazsanız, çocuğunuzun ileride böbrek hastalıklarına yakalanma ihtimali oldukça fazladır. Böbreklerin sağlıklı çalışmadığını gösteren işaretler için tıklayın!