Çocukluk döneminde kazandırılması gereken ve sağlık açısından önemli bir konu çocuklarda diş fırçalamaya ne zaman başlanmalı ve diş fırçalama alışkanlıkları kazandırmak için ne yapılmalı okumaya devam edin.

Çocuklarda Diş Fırçalama Ne Zaman Başlanmalı ?

Çocuklar değişiklik göstersede 6. aydan itibaren diş çıkarmaya başlar. Daha sonrasında hızla diğer dişler gelir. Çocuklar dişlerini tamamladığında kendisi henüz ağız bakımını sağlayamadığı için bu durumla sizin ilgilenmeniz gerekir. Bir tülbent yada gazlı bez yardımi ile bebeğinizin diş bakımını yapabilirsiniz. Daha sonraki süreçlerde ise çocuklara diş bakımı ve diş fırçalama alışkanlığını sizin kazandırmanız gerekir.

Çocuklarda Diş Fırçalama Ne Zaman Başlanmalı ? | 1

Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalı Ve Nasıl Olmalıdır

Çocuklarda 3 yaşına kadar bebek macunları ile diş bakımı temizliği yapılması hassas olan diş yüzeyleri için en iyisi olacaktır. Daha sonrasında az miktarda florür içeren çocuk diş macunlarının kullanımı uygun olacaktır. Bebeklerde anne sütü dışında gıda tüketimine geçildiğide dişlerde yemek kalıntıları birikmeye başlar. Süt dişleri 5 ile 8 yaş grubunda değişmeye başlamasına rağmen diş çürükleri oluşumunu bebek dişlerinde de engelleminiz bebeğin genel sağlığı açısından yararlı olacaktır.

Bebek ve 3 yaş altı çocuklarda diş fırçalama işlemini siz yaparken 3 yaşından sonra sizin gözetiminizde kendisi yapabilir.

Diş ipinin çocuklarda kullanımı konusunda uzmanlar arasında farklı görüşler olduğu için en doğru bilgiyi dişçinizden alabilirsiniz.

Diş macunu kullanımını minumum düzeyde kullanmayı unutmayın.

Çocuklarda Diş Fırçalama Ne Zaman Başlanmalı ? | 2

Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırmak İçin

Çocuklar her zaman anne ve babayı örnek alır ve davranışlarını onlara göre şekillendirir. Çocuğunuza diş bakımı kazandırmak için öncelikle sizinle sabah yada akşam diş fırçalamasına dikkat edin. Sizde gördüğü davranışı doğru kabul eden çocuk bu alışkanlığıda kolaylıkla kazanacaktır.

Çocuğunuza renkli diş fırçaları ve mentol içermeyen diş fırçaları alın.

Dişlerini fırçaladığunda dişlerinin ne kadar güzel ve parlak olduğunu gülmenin ona çok yakıştığını söyleyin.

Yaşına uygun cümleler ile diş fırçalamanın sağlık üzerinde olan etkisini ve önemini anlatın.