Bağımsız ve özgüvenli çocuklar yetiştirmek için davranış tarzınız çok etkilidir. Çocuklara kendi işlerini yaptırmanın yolları nelerdir biliyor musunuz bu uygulamalara evinizde yer açabilirsiniz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırmanın yolları

Çocukları kendine yetebilen bir çocuk olarak yetiştirmek en önemlisidir. Yada yanında değilken uygulaması gereken hem onun hemde sizin hayatınızı kolaylaştıracak yöntemler burada.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 1

Su Baloncuklarını Düşürmemek İçin

Su baloncukları çocuklar için eğlencelidir. İçinde kimyasal köpürtücüler olduğu için anne babalar açısından çocuğun yutma ihtimaline karşı endişeler oluşur bunu engellemek için masa yada sandaliye kenarına yapıştırabilirsiniz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 2

Dondurmaların Dökülmemesi İçin

Çocuklar dondurmayı yavaş yavaş yerken akan ve damlayan dondurmanın çocukların ellerini kayad kıyafetlerini kirletmemesi için bu minik kek kalıplarından kullanabilirsiniz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 3

İş Takibi Sağlamak İçin

Saatin üzerine renklendirerek çocuğa zaman yönetimi konusunda yardımcı olabilirsiniz. Böylece çocuklar ne zaman ne gibi sorumluluları olduğunu kolayca anlayabilir.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 4

Ev Temizliği

Çocukların erken yaştan itibaren ev temizliğinde görev alması sorumluluk duygusu açısından önemlidir. Evinizde bir kare çizerek çocukların buralara oyun yada kağıt çöplerini sürürmeleriniz isteyebilirsiniz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 5

Anahtarları Karıştırmamak İçin

Anahtarları karıştırmamaları ve kaybetmemeleri için anahtarları onun boyamasına izin verin. Böylece anahtar karıştırmalarını engellemiş olursunuz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 6

Ayakkabıları Düzgün Giyebilmek İçin

Ayakkabı karıştıran çocuklar için ayakkabıların içine isterseniz resimdeki gibi sticker yapıştırın istersenizde daha kolay anlayabileceği semboller yapıştırın.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 7

Kalem Tutmayı Öğretmek İçin

Kolay kalem tutmalarını sağlamak için kalem tuttuğu eline bir peçete verin ve  dördüncü ve beşinci parmakları altında bu peçeteyi tutması gerektiğini söyleyin. Böylece eli sabitlenmiş olur.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 8

Kilitli Kalmayı Engellemek İçin

Çocukların kilitli kalmaması için kapıların kilit ve kulplara böyle aparalar takabilirsiniz. Kapı kansa bile kilitlenmeyecektir.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 9

Tuvalet Kağıdı Kullanımı İçin

Tuvalet kağıtlarını kullanırken fazla yada az kullanan çcuklar için duvara ne kadarının yeterli olacağını anlatan işaretler koyabilirsiniz.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 10

Diş Fırçalama Alışkanlığı

Dişlerini fırçalarken yanına bir kum saati koyabilirsiniz Böylece dişlerini 2 yada 3 dakika fırçalama alışkanlığı kazanmış olur.

Çocuklara kendi işlerini yaptırma yolları | 11

Çocukların Kaybolmaması İçin

Özellikle eğlence yerleri yada alışverişte çocukların kaybolmaması için bileğine çocuğun ismini ve sizin telefon numaranızı yazabilirsiniz. Bu yöntem sık sık ortadan kaybolan çocuklar için işinize yarayacaktır.