Bebeklerde meydana gelen beslenme sıkıntıları direkt olarak bebeklerin genel sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Bebeklerin vitamin eksiklikleri vücutta birçok deformasyonu ve rahatsızlığı tetikleyecektir. Aft da bunlardan bir tanesidir. Ağız içerisinde çıkan minik yaralar direkt olarak vitamin eksikliğinin simgelerinden bir tanesidir.

Bebeklerde aft görüldüğü zaman öncelikli olarak kan sayımının sağlıklı olup olmadığını bir kontrol etmelisiniz. Bu değerlerin dengesiz çıkması durumunda bebeğinizin beslenme düzeninde yeni ayarlamalar yapmanız gerekeceği de eklenmesi gereken noktalardandır. Bebeklerde basur da aynı şekilde beslenme konusunda bir dengesizliğin olduğunu simgelemektedir.

Beslenme ve Alerji

Anne sütünün bırakılması ve daha sonra ek besinlere geçilmesi alerjiyi de tetikleyecektir. Özellikle besin alerjisi tüm bedeni olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu nedenle çocukların bedeninin hangi besinlere ne reaksiyon verdiği ile alakalı olarak fikir sahibi olmanız gerekmektedir.

Bebeklerde alerji sadece beslenme ile değil aynı zamanda beslenme yetersizliği ile de tetiklenebilmektedir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlayacak herhangi bir destek alınmazsa ya da anne sütünden mahrum kalınırsa çocukların alerjik astımdan başlayarak daha birçok rahatsızlığa dahi açık kapı bırakılacağı unutulmamalıdır.

Bebeklerde Meydana Gelebilecek Rahatsızlıklar | 1

Böcek Isırmalarına Karşı Ne Yapılmalıdır?

Bebeklerde arı sokması ve böcek ısırmaları çocukların büyümesi ve dışarıdaki hayat ile tanışmaları ile daha da tetiklenmektedir. Arı ısırıklarının eğer alerjik bir reaksiyon söz konusu değilse büyük bir sıkıntıya sebebiyet vermeyeceğini bilmelisiniz. Bu konuda önemli olan nokta çocuğun derisinin az tahriş olmasıdır. Sinek ve arı sokmalarında kaşıntı olabileceği için losyon ile süreç desteklenebilir. Bebeklerde aşı ile salgın hastalıklardan korunma söz konusu olduğu için böcek ısırığı ile bulacak salgın hastalıklar için endişe etmemelisiniz.

Bebeklerin Sağlığını Tehdit Eden Unsurlar Nelerdir? Tıklayın !

Bebek Sağlığı ve Hastalıkları için Tıklayın !

Bebek Bakımı ve Beslenmesi için Tıklayın !