Bebeklerin bakım ve temizliği ihmal edilmemeli, düzenli ve steril şekilde yapılmalıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak bebeklerde soğuk algınlığı veya grip oluşmuş ise mutlaka doktor muayenesi gereklidir. Enfeksiyon riskinin önlenmesi ya da var ise tedavisi mutlak gereklidir.
Bebeklerde Grip
Akut solunum rahatsızlığı olarak bilinen grip, genellikle bahar ve kış aylarında hem yetişkinlerde hem de bebeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Grip, A, B ve c virüslerinden dolayı yaşanan bir hastalıktır.
Bebeklerin bağışıklık sistemi henüz gelişmediği ve güçlenmediği için gribe karşı hassastırlar. Gribal virüslerin yayılması ise yine bağışıklık sistemiyle alakalıdır. Bebeklerde görülen grip genellikle B virüs çeşididir.
Hem solunum yollarını hem de mide ve bağırsak sistemini etkiler. Genellikle öksürme, hapşurma, konuşma ya da bebekleri öpme ile bulaşır. Havada bulunan en minik damlalar ile kolay şekilde bulaşan virüs türüdür.
Bebek ve çocuklarda grip ortalama olarak 1 hafta, yetişkinlerdeyse 5 gün sürer. Bebeklerde belirtileri; öksürük, aksırık, ses kısıklığı olarak gözlemlenir. Grip hastalığında bunlara ek olarak yorgunluk ve halsizlik, baş ağrıları, boyun ve bacak ağrıları görülür.
Bebeklerde Grip Tedavisi
Özellikle yenidoğan ve emen bebeklerde en iyi tedavi, anne sütüdür. Antikorlara sahip anne sütü, bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve hastalığa neden olan virüslerin yok edilmesinde etkilidir. 4 ayda itibaren ek gıda alan bebeklere bitki çayları verilebilir.
İlgili Konular;
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar