Alerji, insan vücudunun herhangi bir şeye aşırı tepki vermesidir. Bebeklerde alerji nasıl geçer? makalemizde bebeğinde alerji olan annelere bazı önerilerde bulunduk.
Bebeğinizin giydiği kıyafetler ve yatağı %100 pamuktan yapılmış olmalı ve bebek çamaşırları yıkanırken kimyasal deterjanlar yerine doğal deterjanlar kullanmalı.
Bebeği kucağına alan kişinin üzerinde de pamuklu giysiler olmalı, veya bebeği pamuklu bir battaniyeye giysiye sarıp öyle kucaklamalı.
Emziren anne alerjiye sebep olabilecek yiyecek ve içeceklerden mümkün mertebe uzak durmalıdır, çünkü yediğin herşey süt yoluyla bebeğinize de geçecektir.
Odayı sıkça havalandırın, bebeğinizin yanında asla sigara içmeyin.
Kimyasal oda kokusu kullanmayın, bu oda kokuları çoğu kişide alerjiye neden olabilen maddelerden yapılırlar. Kendi oda kokunuzu doğal maddelerden, kendiniz yapabilirsiniz.
Parfümlü deterjanlar burun ve akciğerde alerjiye neden olabilir. Çok fazla deterjan kalıntısı da cilt alerjisine yol açabilir.Evdeki kimyasal deterjanlardan kurtulup, doğal deterjanlara yönelin.
Bebeğiniz kustuğunda veya altını değiştirirken ıslak mendil yerine, ılık su ile ıslattığınız pamuklu kumaşları kullanın.
Banyodan sonra yumuşak, pamuklu bir bez ile bebeğin vücudunu kurutun. Hava kuru ise bebek cildini nemlendirmek için bebek yağı, nergis yağı veya zeytin yağı kullanın.
Bebeğinizle temasa geçen kişilerin de üzerinde parfüm kokusu olmadığından emin olun.
Bebeğiniz soğuk algınlığı geçirdiğinde biran önce ihmal etmeden tedavi ettirmeye bakın. Çocuklarda nezle, grip gibi vakalar zamanla alerjik astıma neden olabilirler.
Bir anne olarak bebeğinize dokunan yiyecekleri deneme yanılma yoluyla tecrübe ederek kendiniz belirleyin ve bebekte alerjiye neden olabilecek yiyeceklerden onu uzak tutup alternatif gıdalara yönelin. Mesela bebeğinizin süte alerjisi varsa, sütün besin değerlerine yakın olan yoğurt yedirin.
1 yaşından önce bebeğinize bal vermeyin.
Bebek mamasına şeker veya tuz eklemekten kaçının.
İlgili Konular
Bebeklerde Alerji Yapan Besinler Nelerdir? Tıklayınız
Bebeklerde Gıda Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayınız
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar