Bebekler Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklerin tüketmesi gereken su miktarı dönemlere göre değişiklik göstermektedir. Su tüketiminin bebeklerde zamanla artması gerekmektedir. Su içmeyen bebekler özellikle ishal, kusma ya da fazla mama tüketmesi durumunda sıvı yetersizliği yaşayabilmektedir. Bebeklerde ek besine başlandıktan sonra her öğünden sonra 50 ila 60 mililitre su verilmelidir. Bebeklerde fazla tüketilmesi ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektir. Bu nedenle yeterli miktarda olması ve buna dikkat edilmesi önemlidir.
Bebeklerin Dönemlere Göre Tüketmesi Gereken Su Miktarı
Bebeğime ne kadar su vermeliyim diye merak ediyorsanız, bebeklerin içmesi gereken su miktarları şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Bebekler ek gıdaya başladıktan sonra su içmeye başlamalıdır. Anne sütünün %87’si sudan oluştuğu için öncesinde anne sütü yeterli olmaktadır.
- Bebeklerin 6. aydan itibaren su içmeye başlaması gerekmektedir. Bu dönemde günlük olarak 300 ila 400 mililitre su verilmesi gerekmektedir.
- Bebek bir yaşına yaklaştığında tüketmesi gereken günlük su miktarı 700 ila 800 mililitreye çıkmaktadır.
Bebeklerin Çok Su Tüketmesinin Zararları
Bebeklerin fazla su tüketmesi yarardan çok zarar verebilmektedir. Özellikle ilk 6 aylık dönemde bebekler anne sütünden gereken tüm besinleri ve suyu aldığı ekstra su içmeye ihtiyaçları yoktur. Bu dönemde gereğinden fazla su tüketmelerinin oluşturduğu zararlar şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Fazla su tüketimi bebeklerin elektrolit tuz dengesini bozabilmektedir. Bu durum ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.
- Bebeklerin böbrekleri ilk 6 aylık dönemde fazla gelişmemiştir. Fazla su tüketmeleri su zehirlenmesine sebep olabilmektedir. Bu durumda bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
- Hazırlanan mamalara su ilave edilmesi besin değerini azaltacaktır. Bu durumda bebeğin elektrolit tuz dengesini bozmaktadır.
- aydan sonra tüketilen suyun miktarı önerilen kadar olursa herhangi bir problem oluşturmayacaktır.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar