Yeni doğan bebeklere cilt bakımı yapılırken oldukça dikkatli olunmalı ve tamamen doğal ürünler ile cilt bakımı yapılmalıdır. Çünkü, yeni doğan bebeğin cildi oldukça hassastır. Çabucak, kızarabilir, soyulabilir ve alerji olabilir. Yeni doğan bebeklerde çok ince muma benzeyen bir tabaka olur. Bu tabaka yavaş yavaş, bebeği yıkadıkça soyulacaktır. Bunu zamana bırakın, aniden bebeğin üstündeki ince tabakayı soymaya kalkmayın.
Yeni Doğan Bebeklere Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Bebeğe cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve nasıl yapılacağı konusunda önemli noktalar aşağıda belirtilmiştir;
- Bebeklerin vücudu boğum boğum şeklinde olur. Dolayısı ile bu boğumların arasında kirler birikir ve çıkmaz. Bu boğumların arasını düzenli bir şekilde temizlemeye özen gösterin.
- Bebeklerde, konak, beşik kapağı isimleriyle bilinen d eri birikintileri olur. Bunları kaldırmayın, zamanla düşmesini bekleyin.
- Bebeğinizin cildi çok kuruysa, her banyodan sonra nemlendiriciler ile nemlendirebilirsiniz.
- Bebeğinizin eklem yerlerinde ya da kasığında kızarıklar oluşuyorsa, bu mantar olabilir. Mutlaka bir dermatoloğa danışın.
- Bebeğinizin cilt sağlığı için güneşten bol bol D vitamini almasına özen gösterin. D Vitamini cilde çok faydalıdır.
Yeni Doğan Bebeğin Yüzüne Ne Sürülür?
Yeni doğan bebeğin yüzüne sürülmesi gereken bir şey yoktur. Eğer, bebeğinizin yüzünde sürekli bir kuruluk mevcutsa, yüzünü doğal nemlendiriciler ile nemlendirebilirsiniz. Ekstra bir şey sürmeniz doğru değildir. Eğer, yüzünde bir cilt hastalığı, kızarıklık vs. mevcutsa dermatoloğa danışmanız gerekmektedir.
Bebeklerde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
Bebeğiniz için önemli bakım rutinlerinden tırnak bakımını düzenli olarak yapmalısınız. Aksi takdirde, bebeğinizin tırnağı çok uzar, tırnağıyla kendine zarar verebilir ve bu uzayan tırnağının arasında biriken kirler sayesinde de hasta olabilir. Bebeğin tırnak bakımı hakkında önemli bilgiler aşağıda belirtilmiştir;
- Bebeğinizin tırnağını kesmek için bebek tırnak makası kullanın.
- Tırnağını keserken oldukça dikkatli olun. Parmağındaki deriyi sıyırabilirsiniz. Bunu yapmamak için bebeğin parmağını oldukça dikkatli şekilde tutun.
- Bebeğin ayak tırnaklarının uzama süresi el tırnaklarına göre çok uzundur ve ayak tırnakları da el tırnaklarına göre yumuşaktır. Ayak tırnaklarını ayda 1-2 kez kesmeniz yeterli olacaktır.
Bebeğin Giysileri Nasıl Yıkanmalıdır?
Bebeğinizin cildi, bebeğinizin çamaşırlarını yıkarken kullandığınız deterjana alerjik olabilir. Bunun için bebeğinizin giysilerini farklı bir deterjanla yıkayın ve bebeğin giysilerini başka giysilerden ayrı olarak yıkayın.
Bebek Bakımı İle İlgili Diğer Konular;
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar