Son dönemde moda haline gelen baby shower partisi ülkemizde de oldukça popüler oldu. Peki baby shower nedir? nasıl yapılır? hepsi bu yazıda.

Baby Shower Nedir? Nasıl Yapılır?

Baby shower aslında bebek duşu anlamına gelir. Bebeğin gelişini ve hamile kadınlığın anneliğe adım atışını kutlamak amaçlı yapılır. Baby shower ile anne adayına yada bebeğe hediyeler alınarak  anne adayının bazı ihtiyaçları da karşılanmış olur.

Baby Shower Nedir? Nasıl Yapılır? | 1

Aslında yurtdışında çıkış amacı anne adayının haberi olmadan aileden birileri yada yakın arkadaşlar tarafından düzenlenen ve önceden doğum yapmış kadınların bebeklerinin artık kullanmadıkları eşyalarını getirmeleri üzerine kuruludur. Anne adayının düzenlememe sebebi ise gelen misafirlerden hediye talebinde bulunmuş imajı yaratmak istememesidir. Böylece yakınların çocukları arasında bir kıyafet yada bebek eşyası döngüsü sağlanmış olur.

Baby shower partisi genellikle ilk çocuk için yapılır ve sadece kadınlar davet edilir. Böylece anne adayına doğum ve bebek bakımıyla alakalı tecrübelerde aktarılmış olur. Baby shower partisi istenirse bebeğin doğumundan sonra ilk duşu adına da yapılmış olur. Genellikle anne adayı doğumun ardından yorgun olduğu için öncesinde yapılır.

Baby Shower Nedir? Nasıl Yapılır? | 2

Baby shower partisinde, etkinliği düzenleyen kişiler gelen misafirler için çeşitli hazırlıkla yapar. Böylece eğlenceli ve lezzetli  sohbet ortamı yakalanmış olur. Anne adayının doğum yada doğum sonrası stresi azaltılmaya çalışılır.

Aslında baby showerın bizim kültürümüzdeki en yakın karşılığı 40 mevlüdü okutmaktır. Bu toplanmalarda da bebeğe hediye alınmış olur. Bu gelenek mısırlılardan beri  farklı kültürlerde , farklı uygulanma şekilleri ile aslında mevcuttur.

Günümüzde baby shower partileri aslında olan amacının biraz dışında uygulanıyor olsa da anne adayları için yüksek bir moral sağlamaya ve etrafındakilerin desteğini hissetmesi konusunda etkili oluyor.