Uzmanlar, hamilelikte anne sağlığı ve bebeğin gelişimi için gereken besinleri sıraladı: 1-Tahıllı gıdalar 2-Baklagiller 3- Narenciye ürünleri 4- Somon, 5- Yoğurt 6- Yeşil yapraklı sebzeler..
Sabah’ta yer alan habere göre ABD’li beslenme uzmanları, hamile kalmaya çalışan veya hamile kadınların yemesi gereken besinlerin sağlıklı beslenme öğelerinden farklı olmadığını ancak özellikle bazı ana besinlerin hem anne hem de bebek sağlığı açısından önemli olduğunu vurguluyor. Hamilelik boyunca annenin sağlığını koruması ve bebeğin doğru gelişimi için yenmesi gereken besinlerin ilki, tam tahıllı gıdalar olarak belirtiliyor. Lif açısından zengin E vitamini, selenyum ve demir deposu olan tam tahıllı gıdalar, hamilelik döneminde zorunlu olarak tüketilmesi gereken gıdalar arasında gösteriliyor. Patlamış mısır ise yine bu grupta, bir atıştırmalık olarak öneriliyor.
YÜKSEK LİF ORANI
İkinci sırada ise baklagiller var. Demir, folik asit, kalsiyum ve çinko deposu olan baklagiller grubunda kuru fasulye, nohut, bakla, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek ile Meksika fasulyesi yer alıyor. Listenin üçüncü sırasında C vitamininin vazgeçilmez deposu narenciye ürünleri var. Her gün yeterli miktarda C vitamini almak, bebeğin vücuduna demirin daha iyi işlemesi için önemli bir unsur olarak belirtiliyor. Dördüncü sırada Omega-3’ün öncelikle kaynağı somon yer alıyor. Somon, bebeğin beyin gelişimi, gözleri ve merkezi sinir sistemi için önemli olarak kabul ediliyor. Listenin beşinci sırasında kalsiyum deposu yoğurt yer alıyor. Kalsiyum annenin kemiklerini sağlam tutarken, bebeğin de kemik ve dişleri açısından çok önemli. Son sırada ise yeşil yapraklı sebzeler var.
A, C, K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir ve potasyum gibi önemli mineralleri içeren yeşil yapraklı sebzelerin yüksek lif oranına sahip olması da hamilelikte yaşanan kabızlık sorunu üzerinde olumlu bir etki yapıyor.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar