Bebeklerde diş çıkarma evresi gelişim süreci içerisinde en zor tamamlanan aşamaların başında gelmektedir. Bu süreç içerisinde bebekler kadar anne babalar için de oldukça zor bir biçimde geçmektedir.
Yeni annelerin kendini bu sürece şimdiden alıştırması gerekmektedir. Bebeklerde diş çıkarma süreci içerisinde bazı ateşlenme sorunları ve bebeklerde normalde olmayan huysuzluklar kendini gösterebilir. Olabildiğince anlayışlı birer ebeveyn olarak bebeklerin diş çıkarma evresini psikolojik olarak da bedensel olarak da yıpranmadan geçirmelerini sağlayabilirsiniz.
Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde diş çıkarma belirtileri denildiği zaman akla ilk olarak gelmesi gereken noktalar şu biçimdedir;
- Bebeklerin ağızlarında tükürük ve salya birikiminde artış meydana gelebilir.
- Bebekler dişlerini kaşımak maksadı ile hemen hemen buldukları bütün ürünleri ağızlarına götürmeye çalışırlar.
- Dişlerini kaşıyacak herhangi bir eşya bulamazlar ise ellerini yumruk yaparak ağızlarına sokarlar.
- Huzursuzluklar eskisinden çok daha sık bir biçimde meydana gelir.
- Ateşlenmeler de bu sürecin olmazsa olmaz parçalarından bir tanesidir.
Özellikle hassas bünyeye sahip bir bebeğiniz varsa bu süreç daha da zorlayıcı olabilir. Bebekleri olabildiğince rahatlatacak ve onların huzursuzluklarını dindirecek olan aktivitelere odaklanılması gerekmektedir.
Diş Çıkarma Sırasında İlk Hangileri Bulunmaktadır?
Bebeklerde diş çıkarma sırası hakkında ilk olarak bilinmesi gereken nokta ön dişlerdir. Çocukların 6-12 ay içerisinde dişleri çıkmaya başlayacaktır. Bu dişlerin çıkma aşaması arka dişler kadar zorlayıcı olmayacaktır. Bebeklerde ateş yapan asıl dişler bu ön dişler değil ağzın arkalarında oluşacak olan dişlerdir. Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusunun yanıtını ararken olabildiğince ilaçsız olan yöntemleri kullanmanız sizin için çok daha mantıklı olacaktır.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar