Bebeklerde Hırıltı Olmasının Sebepleri Nelerdir? Bebeklerde beslenme sonrası hırıltı sebepleri farklılaşırken, özellikle yenidoğan ve bir yaşından küçük bebeklerde sık karşılan bir durumdur. Genellikle böyle bir durum görüldüğünde anne babaların akıllarına zatürre, bronşit gibi hastalıklar gelmektedir. Fakat kimi zaman burun tıkanıklığı gibi basit bir sebeple oluşabilen geçici bir rahatsızlık olarak karşınıza çıkabilmektedir.
Bebeklerde Hırıltı Olmasının Sebepleri Nelerdir?
Bebeklerde geniz hırıltısı nedenleri bronşlarda oluşan tıkanmalar sonucunda meydana gelmektedir. Bronşlarda oluşan tıkanıklık, hava zorlanarak içeri girmesine ve çıkarken ıslık sesine benzer bir sesle dışarı çıkması şeklinde başlamaktadır. Bebeklerde görülen hırıltı sebepleri şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Alerjik durumlar
- Astım
- Gıda alerjileri
- Zatürre
- Krup hastalığı
- Yabancı cisim yutulması
- Boğaz enfeksiyonları
Bebeklerde Hırıltı Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?
Bebeğinizde hırıltı probleminde şikayetçiyseniz öncelikle uzman bir doktora danışmanız gerekmektedir. Muayene sırasında hırıltının sebepleri araştırılmakta olup gerekli durumlarda ilaç tedavisi tavsiye edilirken hafif bulgularda doktorun dikkat etmeniz için tavsiye edeceği durumlara uyarak bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Bebeklere hırıltı için doğal tedavilerden bazıları şu şekildedir;
- Alerjik durumlara karşı bebeğinizi koruyabilmek için odasının kapısına bir perde takabilirsiniz. Bu önlem bebeğinizi polen, hayvan tüyü ya da toz gibi alerji yapabilecek dış etkenler korumanızı sağlayacaktır.
- Evinizin temizliğini sık sık ve düzenli şekilde yapmanız önerilmektedir.
- Bebeğinize bol bol sıvı takviyesi yapmanız önerilmektedir. Gün içerisinde normal orandan biraz daha fazla su ve süt tüketimi faydalı olacaktır.
- Bebeğiniz için uyurken yüksek bir yastık tercih etmeniz faydalı olacaktır.
- Buhar makinesi kullanımı tavsiye edilmektedir.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar