Makyaj, kozmetik ürünleri kullanarak güzelleşmeye çalışmak demektir. Makyaj evrimi örnekleri resim galerimizde makyaj insanı nasıl değiştirir? sorusunu resimlerle cevapladık. Makyajla değişim resimleri sizi çok şaşırtacak! Çirkin kadın yoktur makyajsız kadın vardır demişler, maalesef pek çok kadın makyaj yapmayınca çirkin gözüküyor, makyajsız da güzel olan fakat makyaj yapmayınca kendini çirkin hisseden kompleksi kadınların sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur. Aslında makyaj yapmak bir sanattır, bu sanatı bilmeyen kişi güzel gözükeceğim diye kendini maskaraya çevirir, ten rengine uymayan bir fondötenle cildini kaplar, rimeli kat kat sürüp kirpiklerinin yapışık ve sahte durmasına neden olur, dudakları büyük gözüksün diye dudak kalemini taşırarak sürer ve facia bir görüntü ortaya çıkar!

Doğru yapılan makyaj ise kadının yüz hatlarını vurgular, belirginleştirir, ciltteki kusurları kapatır. Kozmetik sektörünün olmadığı zamanlarda kadınlar güzelleşmek için doğanın gücünden yararlanıyorlarmış, ismid taşını ezip toz haline getirip gözlerine sürme çekiyor, saçlarının gül yağı ile bakımını yapıp güzel kokmasını sağlıyorlarmış. Kimyasala bulaşmadan yapılan doğal makyaj malzemeleri aslında en sağlıklısıdır. Rujlarda, allıklarda ve diğer makyaj malzemelerindeki petro-kimya ürünlerinin zararları artık herkesin malumu… Tüm bu zararlara rağmen makyaj, pek çok kadının günlük hayattaki vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Size bizden bir tüyo makyaj yapmanız birilerine kendinizi beğendirmeye çabalamanız şart değil, sizi beğenip sevecek olan kişi makyajsız da sever, hatta pek çok erkek makyajsız, doğal kızları daha çekici buluyor.
İşte doğru bir makyajla güzelleşen kadınlar..

 

makyaj_evrimi (1) makyaj_evrimi (2) makyaj_evrimi (3) makyaj_evrimi (4) makyaj_evrimi (5) makyaj_evrimi (6) makyaj_evrimi (7) makyaj_evrimi (8) makyaj_evrimi (9) makyaj_evrimi (10) makyaj_evrimi (11) makyaj_evrimi (12) makyaj_evrimi (13) makyaj_evrimi (14) makyaj_evrimi (15) makyaj_evrimi (16) makyaj_evrimi (17)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.