Lezzetli kolay bir kek tarifi arıyorsanız benmari usulü çikolatalı kek resimli tarif makalemizdeki pastayı yapabilirsiniz. Peki, benmari usulü nedir? benmari usulü pişirmek istediğimiz malzemeleri bir kaba koyuyoruz, altına sıcak su dolu başka bir kap koyup, malzemeli kabı, içinde sıcak su olan kabın üzerine oturtuyoruz, ve üstteki kaptaki malzemeler alttaki kabtaki sıcak suyun etkisiyle erimeye başlıyor. Aşağıda resimlere bakıp ne dediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: Yarım saat

Malzemeler
1su bardağı + 6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket çikolata
pastayı süslemek için 1 paket çikolata parçaları
oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 bardak tuzsuz tereyağı,(tereyağı daha az kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao tozu
Oda sıcaklığında 5 ekstra büyük yumurta,
Krem şanti veya krema,

Yapılışı

Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.

Kek kalıbınızı yağlayıp, üzerine kakao tozu serpin.

Küçük bir tencere su ve şekeri koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Şeker kaynayana kadar ara ara karıştırın. Kaynadığında yani üzerinde büyük köpükler oluşmaya başladığında ocağı kapatıp, suyu bir kenara alın.

Benmari usulü çikolata eritme için hazırladığınız kaynar suyun üzerine dibi ince olan bir cezveyi veya tencereyi yerleştirin çikolatalara parçalarını cezveye döküp eritin.

Erittiğiniz çikolataya şekerli suyu yani şerbeti ekleyip soğumaya bırakın.

Tereyağını katın ve yavaş yavaş karıştırın.

En Güzel Kek Tarifleri İçin Tıklayınız

İçine yumurtaları da kırıp tel çırpıcıyla karıştırın, çok uzun süre çırpmanıza gerek yok, malzemeler birbirine geçsin yeter.

Hazırladığınız karışımı kek kalıbınıza dökün.

Benmari usulü çikolatalı kekinizi yapmak için kek kalıbınızın altına içi sıcak su dolu bir tepsi yerleştirin, yalnız suya kek kalıbınızı yerleştirdiğinizde kekin içine su girmeyecek bir tepsi bulun. Benmari usulü kek yaparak pişirdiğiniz kekler kurumaz ve daha lezzetli olur.

25-30 dakika kürdan batırılıp temiz çıkıncaya kadar keki pişirin.

Pasta tamamen soğudunda fırından çıkarın.

Bıcakla kek kalıbınızı çizmemeye dikkat ederek keki kalıptan alın.

Servis tabağına koyun.

Dilerseniz üzerine hazırladığınız kremayı veya krem şantiyi dökün.

Çikolata parçaları ile süsleyin.

12 parçaya bölüp servis yapın. Afiyet olsun.

benmari_usulü_kek (1) benmari_usulü_kek (2) benmari_usulü_kek (3) benmari_usulü_kek (4) benmari_usulü_kek (5) benmari_usulü_kek (6) benmari_usulü_kek (7) benmari_usulü_kek (8) benmari_usulü_kek (9) benmari_usulü_kek (10)

İşte benmari usulü kek pişirme yöntemi
benmari_usulü_kek (11) benmari_usulü_kek (12) benmari_usulü_kek (13) benmari_usulü_kek (14) benmari_usulü_kek (15) benmari_usulü_kek (16) benmari_usulü_kek (17) benmari_usulü_kek (18)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.