Sirke asetik asit ve su arasında oluşan sıvı bir üründür. Halı temizliği için sirkeli tarif,  makalemizde,halı temizliği nasıl olur?  halı temizliğinde doğal temizlik ürünleri nasıl kullanılır? konusunu yayınladık. Yaklaşık 2.4 arasında bir pH değerine sahip, sirke asetik asit yapar, mikrop öldürme lekelerin çıkarılması, kokuların ortadan kaldırılması ve kumaşların yumuşatılması için ideal doğal ve çok yönlü bir ev temizlik maddesi. Sirke aynı zamanda evcil hayvanlar ve küçük çocukların etrafında kullanmak güvenli bir çevre dostu temizlik alternatif. Sirke, temiz ve parlak kilim bırakır ve kilim daha uzun süre temiz kalmak, böylece herhangi bir kalıntı arkasında bırakmaz. Sirke ile kilim temizlemek için bu ipuçlarını kullanın.

1/4 sirke 1/4 bardak suyu bir sprey şişesinde birleştirin. 1/4 bardak 4 yemek kaşığı su eder, yani 4’er yemek kaşığı sirke ve suyu karıştırın.
Leke olan yerlere solüsyonu püskürtün.
sirke_ile_hali_temizligi_1Tekrar solüsyonu sıkıp, leke kaybolana kadar halıyı ovalayıp, kurulayın.
Bazı kirler ve lekeler inatçı olup çıkması zor olabiliyor.

sirke_ile_hali_temizligi_2
Zor lekeler için karbonatla sirkeyi karıştırıp macun kıvamına getirin.
Leke olan yerlere sürüp eski bir diş macunuyla lekeyi fırçalayın.

 

sirke_ile_hali_temizligi_3Leke çıkarıcı halıda kurusun ardından vakumla çekin.

Doğal Temizlik Ürünü Yapılışları İçin Tıklayınız

 

sirke_ile_hali_temizligi_4

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir