İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı, her geçen gün daha fazla tüketim çılgınlığını aşılıyor. Bundan dolayı hem maddi hem de manevi kaynakları hızlıca tüketiyor ve bir başka şeyi tüketmek için yolumuza devam ediyoruz. Ne yazık ki tüketim çılgınlığından yaşadığımız ilişkiler de payını alıyor…

Artık anne ve babalarımızın yaşadığı gibi uzun süreli evliliklerle karşılaşmamız oldukça zor. Kısa süren flörtler, daha birinci ayda biten evlilikler, evliliğe bir gün kala vazgeçilen düğün törenleri… Benzer haberleri bazen yakın çevremizden duyuyoruz bazen de birebir tecrübe etmek zorunda kalıyoruz.
Büyük aşkların çabucak bitmesi, sonsuz mutlulukların bir dava ile sona ermesi evlenmeyi düşünen kişilerin de bu özel ve saygı duyulması gereken kuruma karşı mesafeli olmasına neden oluyor. Peki, her geçen gün artan evlilik korkusunu yenmek için neler yapılabilir? Gelin bu korkuyu kalplerinde hisseden kişilere yardımcı olabilecek ipuçlarını birlikte inceleyelim…
* Korkularınızın yüzleşmeye çalışın
Aileniz kötü bir evlilik yaptı ve yıllar boyu sağlıksız bir ilişkiyi yürütmeye çalıştı diye, sizin evliliğinizin de benzer olacağını düşünmeyin. Eğer evliliklerin sonunda hep mutsuz sonların olduğunu düşünüyorsanız, evliliğinizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yürümesini sağlayacak durumların listesini oluşturmaya çalışın. Bir kağıt ve kalem alarak korkularınıza neden olan tüm senaryoları yazın ve bu kötü durumları nasıl düzeltebileceğinizi belirlemeye çalışın.
* Doğru kişiyi seçip seçmediğinizden emin olun
Hayatınızın geri kalanını bir arada geçireceğiniz kişi hakkında neler biliyorsunuz? Uzun bir flört dönemi mi yaşadınız yoksa her şey bir anda mı oluverdi? Evlilik konusunda partneriniz size baskı mı yapıyor? Bu soruların cevaplarını detaylı bir şekilde düşünmenizde fayda var. Eğer istemediğiniz bir yolda, doğru olmadığını düşündüğünüz bir kişiyle ilerliyorsanız mutsuz olmanız oldukça yüksek. Yanında olmaktan bir an bile sıkılmayacağınız, kendinizi onsuz eksik hissettiğiniz kişiyle yapacağınız evlilikle mutlu ve huzurlu yıllar geçirebilirsiniz.
* Evliliğiniz süresince iniş ve çıkışlar yaşayabileceğinizi unutmayın
Her ilişkide olduğu gibi evlendikten sonra da mutlu ve mutsuz zamanlar yaşamanız olası. Hem kendinizin hem de partnerinizin mükemmel olmadığını aklınızdan çıkarmamanızda fayda var. Birlikte geçireceğiniz neşeli ve huzur dolu günlerin yanı sıra göğüs germeniz gereken zor zamanlarında olacağını unutmayın. Dolayısıyla partnerinizin ve yaşadığınız ilişkinin farkına vararak birlikte yürüyeceğiniz bu yolda karşılaşabileceğiniz zorluklara hazırlıklı olmanız oldukça önemli.
* Geleceğinizi birlikte planlamaya çalışın
Evlenmeden önce partnerinizle açıkça konuşarak geleceğe dair planlarınızı birlikte yapmaya özen gösterin. Çocuk sahibi olma fikrinden tutun da çiftlerin evlilikteki çalışma hayatına kadar aklınıza gelen her konu hakkında soru işaretlerini ortadan kaldırmaya çalışın. Mutlaka bazı soruların cevabı evlilik boyunca şekillenecektir ama en azından bir ön konuşma yapıyor olmak bile her iki tarafında aklında geçenleri anlamasın ve tarafların yakınlaşmasına neden olabilir.