Birçok kişi için düzgün bir burun her şey demektir. Yüzün tam odak noktasında bulunan bu organ, bazılarının doğuştan düzgün hatlara sahip olsa da bazılarının gerek kemer, gerek büyüklük, gerekse burun ucu düşüklüğü nedeniyle burunlarından memnun değiller. Neyse ki burun estetiği, tüm mucizesiyle uzun zamandan beri hayatımızda.

Burun estetiği aslına bakarsanız oldukça işlevsel bir operasyon. Evet, çoğunlukla asıl amaç burnun görünüşünü düzeltmek oluyor ama bu işlev haricinde de size yarar sağlayabiliyor. Gelin bu yararlara bir göz atalım.

Daha İyi Bir Nefes

Başarılı bir burun estetiği burnun görüşünü düzeltirken aynı zamanda nefes alışverişini düzenler. Birçok insan nefes alışverişinde minimal sorun yaşasalar bile sorunun farkına varamazlar, ta ki burun estetiği sonrasında gerçek oksijenin tadına varana kadar. Özellikle düzeltilen kemik eğrilikleri nefes alışverişte büyük fark yaratıyor, ciğerlerinizi sonuna kadar kullanmanız mümkün oluyor.

Daha Canlı Göz Altları

Birçok insanın yüzünün daha yaşlı, yorgun ve solgun görünmesine neden olur göz altı morlukları. Göz altı morluklarının birçok sebebi olabilir. Ekran karşısında fazla kalmak, uykusuzluk, yorgunluk gibi sebepler bilinir ama genel bir burun tıkanıklığı bu faktörlere dikkat etseniz dahi göz altı morluklarınızın daimi olmasına neden olabilir. Ancak burun estetiği sayesinde hem burnunuzun duruşu düzeltilirken, hem de nefes alışverişte problem yaratan durum giderileceği için burun çevrenizdeki kan dolaşımı daha sağlıklı olacaktır.

Daha Orantılı Bir Yüz

Burnunuz, alnınız, çeneniz, dudaklarınız… İnsan bilinç altında yüzündeki her noktada bir orantı arar ve kafasında bu orantıya uymayan yeri beğenmez. Burnumuz da yüzümüzün tam odak noktasında bulunduğu için orantıyı ciddi anlamda etkiler. Diğer bölgeler göz önüne alınarak yapılan bir burun estetiği sayesinde tüm yüzünüzde farklılığı hissedebilirsiniz.

Daha Belirgin Dudaklar

Eğer burun estetiği yaptırırsanız “Dudaklarına da mı işlem yaptırdın?” sorularına hazır olun! Çünkü burun estetiğiyle yüzün genel oranına uyması sağlanan, ucu düzenlenen burun dudakları ortaya çıkaracaktır. Ortaya çıkan dudaklar da bir işlem yapılmasa dahi çok daha belirgin ve göz alıcı görünür. Yani bir taşla iki kuş vurduğunuzu söyleyebiliriz.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

Facebook Sayfası İçin Tıklayınız

 

Göğüs Büyütme Operasyonuna Dair Önyargıları Kırma Vakti için Tıklayınız!