Bugünkü sağlık köşemizde huzursuz bacak sendromu tedavisi için tavsiyelere yer verdik. Huzursuz bacak sendromu kişide uyku esnasında veya uyanıkken görülen, bacaklarda rahatsızlık, huzursuzluk,uyuşma, karıncalanma hissi ve hareket ettirme ihtiyacı ile seyreden bir rahatsızlıktır. Ağrının tarifi, bu hastalık sahibi kişilerde genelde bacağım yanıyor, kıpırdatmadan duramıyorum, karıncalanma hissediyorum şeklinde tanımlanır. Huzursuz bacak sendromu hastalığı olan kişilere tavsiyemiz, bir hastaneye gidip, bedenlerindeki vitamin oranlarını ölçtürmeleri ve vitamin eksikliği yaşıyorlarsa takviye almalarıdır, bazı vitaminlerin eksikliği bu hastalığın en önemli nedenlerindendir.

Sıcak-soğuk kompres tedavisi
Artmış kardiyovasküler kan akışı huzursuz bacak sendromunu rahatlatan şeylerdendir. Yatmadan 2-3 saat önce bacaklarınıza 20 saniye sıcak, 10 saniye soğuk su tutun. Bu uygulamadan sonra sıcak suya girip sinirlerinizi dinlendirin.

Magnezyum Tedavisi
Magnezyum cilt tarafından emilir ve krampları önler.
Bunun için magnezyum içeren losyonlarla bacağınıza masaj yapabilir veya epsom tuzunu küvet suyuna koyup bu suyun içinde dinlenebilirsiniz.

Akupunktur ve Masaj
Akupunktur ve masaj huzursuz bacak sendromu için alternatif tıp tedavi yöntemlerindendir.
Şifanın kapıyı nereden çalacağını bilmediğimizden, alternatif tıp yöntemlerini de denemenizi tavsiye ederiz.

Demirinizi Ölçtürün
Demir eksikliği, diğer bir tabirle anemi huzursuz bacak sendromunun nedenlerindendir.
Kan yapıcı gıdalarla beslenerek veya doktorunuzun verdiğini demir haplarını içerek demir eksikliğinden kurtulun.

B Vitamini alımını arttırın
Folat [B vitamini], kan akışını (dolaşımı) artırır ve böylece huzursuz bacak sendromunun önüne büyük oranda geçilmiş olur.
Folik asit hap şeklinde alınabilir veya yer fıstığı, nohut, mercimek, ıspanak gibi doğal gıdalardan yararlanılabilir.

Alkolden uzak durun, kafein, nikotin alımını kısıtlayın, uyumadan önce asla bunları tüketmeyin.

Düzenli spor yapın.

Güne başlarken ve günün sonunda bacaklarınızı uzatıp dikkatlice germe egzersizleri yapın.

Doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın

Stres huzursuz bacak sendromunu tetikleyen durumlardandır, stresli ortamlarda bulunmayın, huzur veren kişilerle beraber olun.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.