Potasyum vücudumuz için çok önemli bir mineraldir. Potasyum nedir? ne işe yarar? vücudumuz için potasyumun önemi nedir? bugünkü sağlık köşemizde bu konuya yer verdik.
Patates cipsi, muz, sarımsak, hurma,incir salça, çikolata, tahin, pekmez, kraker, çilek ve süt potasyum içeren besinlerdir.

Kan Şekeri Kontrolü
Potasyum açısından zengin gıdalar kan şekerini kontrol altında tutmak için gereklidir.
Potasyum düzeyindeki bir azalma kan şekeri de düşmesine neden olabilir.

İnmeyi Önler
Yeterli miktarda potasyum alımı beynin fonksiyonlarını normal olarak yerine getirmesi için çok önemlidir.
İyi miktarda potasyum beyne oksijen gitmesini kolaylaştırır, böylece felç riskini azaltır.

Potasyum Hakkında Herşey Makalemizi Okumak İçin Tıklayınız

Kan basıncı kontrolü
Bu özellik potasyumun en önemli işlevlerinden biridir.
Potasyum, sodyumla birlikte hücre içi ve dışında sıvı ve mineral dengesinin sağlanmasına, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur ve besinlerin hücre içine geçişini sağlar. Kalbimizin ve vücuttaki diğer kaslarımızın sağlıklı yapısını koruması potasyuma bağlıdır.

Kalp Sağlığı
Kontrol altında kan basıncı demek, kalbin görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi demektir.
Potasyumun kalp kaslarının işleyişi üzerinde olumlu etkileri kanıtlanmış bir gerçektir.Bu nedenle bu mineralin alımı,kalp sağlığı için önemlidir.

Kemik Sağlığı
Sağlıklı kemikler için yalnızca kalsiyum alımı yeterli değildir, potasyuma da ihtiyacınız vardır. Vücuttaki çeşitli asitlerin nötralize edilmesinde önemli bir rol oynar. Bundan başka kalsiyumun tutulmasında yardımcı olur.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.