Hayatımızda önem kazanan dini bayramlardan Kurban Bayramında da engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını giderebilmek için muhtelif yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz.

TÜM ortopedik engelli, özellikle engelli çocuk ve gençlere tedavi, yardım ve eğitim imkânı sağlamaya odaklanan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), Kurban Bayramı öncesi – bayramda ve sonrasında da olmak üzere engellilerin ve ailelerinin yanında yer alacaktır.

Dernek olarak, ihtiyaç sahibi üyelerimize kurumsal veya bireysel bağışçılarımızın desteği ile gıda yardım paketleri, giyim ve hasta bezi, eğitim bursu, tekerlekli sandalye, kurban eti yardımları yapmaya devam ediyoruz. Yardımlaşma duygusunun yoğun yaşandığı bu dönemde üyelerimize desteğimizde artarak devam edecektir.

Derin bir üzüntü ile takip ettiğimiz Van ve Erçiş’de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziye dileklerimizi iletir, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dileriz. Gönlümüzün en derin yerinde ve her an aklımızda olduklarını belirtmek isteriz. Bu felaket sonrası tekerlekli sandalye ihtiyacı ne yazık ki artabilir, bu nedenle gönüllülerimiz aracılığıyla ihtiyaç tespiti yapmaktayız.

Bağışçılarımızın desteğini beklediğimizi tekrar hatırlatır, hayırlara aracılık ve hizmet etmekten onur duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sn. Kemal Demirel, yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramına çok üzücü olaylarla girdiğimizi, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, iyi ve güzel davranışların artmasını diliyorum” dedi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD), ailelerin ve genelde toplumun bilinçlendirilmesiyle engelli kişilerin toplumla bütünleşmiş bireyler olmasında öncülük yapmak amacı ile Sn. Kemal Demirel tarafından 1993 yılında kuruldu. Öncelikle tüm bedensel engellilere olmak üzere, engellilere tıbbi (ameliyat, tedavi, biyonik kol ve bacak, protez kol ve bacak), tekerlekli sandalye, ekonomik yardımlar (burs, gıda, hasta bezi, ilaç, giyim), yaşamsal ve sosyal sorunların çözümlerine yönelik ulusal ve uluslar arası alanlarda hizmet veriyor.

Derneğimiz başarılı çalışmaları nedeniyle 11.07.2003 tarih ve 2003/5912 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla “ Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünde hizmet veren dernek olarak da onaylanmıştır.

Saygılarımızla,

bedd.org.tr

BEDD, Kurban Bayramında da Engelliler ve ailelerinin yanında | 1