Burun estetik bakımdan  yüzdeki  tüm can alıcı noktaların ortasında bulunan hayati bir organdır.  Burun yüzde sadece kendi güzelliği adına önemli bir organ değil aynı zamanda gözlerin çekiciliğinden  kaşların ahengine, elmacık kemiklerinin belirgin duruşundan, dudakların ön planda oluşuna ve çenenin pozisyonuna  kadar  yüzdeki bir çok yapıyı ve de algıyı  etkileyebilecek önemli bir başyapıttır aslında.

Burnun profilden güzel oluşu çok önemli olabilir belki ama gerçekte önden görüntünün iyi olmasının çok çok daha  önemli olduğunu, bu başyapıtın çevre organların estetik algısınını ne derece etkilediğini görünce  anlıyor insan.

Bir burnun önden görüntüsünde en önemli olan yapı hiç kuşkusuz burun ucudur. Her iki kaştan gelen hayali  çizgilerin burun ucunda  simetrik sonlanmasının tamamlayıcısı olan çok hoş bir burun ucu mevcudiyeti,  gerek burnun bütünsel güzel görüntüsü adına, gerekse yüze kattığı tatlı duruş adına gözden kaçırılmayacak çok önemli bir ayrıntıdır.

Geçmişten günümüze gelen sonucu beğenilmeyen burun estetiği operasyonlarına atfedilen çimdiklenmiş, asimetrik ya da mandalla sıkılmış burun ucu tasvirleri, estetikten yoksun bir görüntü sunar ve karşıdakinin ilgisini, aslında odaklanmasını istediğimiz kaş ve gözlerden alıp burun ucuna mıhlar. Bu durum kaş ve gözlerdeki büyülü etkinin yerini maalesef ki burun ucunun yüze verdiği orantısızlığa bırakır.

Burnun karakterini ve bu karakterin yüze olan katkısını ortaya koyan burun ucudur ve burun ucu yüz hatlarıyla birlikte burnun tümüyle uyum içerisinde olması gereken bir bölümdür. Ne çok sivri olmalı ne de çok geniş. Burun ucunun olduğundan sivri oluşu kişiyi sert bir karaktere büründürürken çok geniş olması da palyaçovari bir görünüme yol açar. Burun ucu hem burnun hem de yüzün bütünsel uyumu göz ardı edilmeden hoş bir ahenk içerisinde olmalıdır.

İnsan ilişkilerinde karşılıklı iletişimin önemi  düşünüldüğünde burnun ön görünüşünün profilden çok daha önemli olduğu aşikardır.  Burnun önden görüntüsünde de burun ucunun hem karakter belirleyici rolü hem burnun bütünselliği açısından önemi hem  de diğer yüz yapılarına kattığı anlam itibariyle inkar edilemez bir rolü olduğu apaçık bir gerçektir.

Binlerce operasyon yapmış biri olarak tüm bu gerçekler bana şunu göstermektedir ki bir burun estetiğinde en önemli nokta burun ucudur kesinlikle… Neden mi? Çünkü hakkaten şunu bilmenizi isterim ki karakter ve güzellik burnunuzun ucunda…

Op.Dr.Muhammet DİLBER
Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
www.noseestetik.com , www.muhammetdilber.com

Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
Op.Dr.Muhammet Dilber twitter

İlgili yazıları ;

– Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
– Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
– Doğal burun estetiği
– Burun operasyonu öncesi öneriler
– Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?