Renklerin anlamları ve terapisi , Renklerin anlamı , renklerin terapisi , Çakralar için renk terapisi , çakralarınıza enerji kazandırmak için…

KIRMIZI: Dolaşım ve üreme sistemlerine bağlı alt (temel) çakrayı temsil eden kırmızı , canlandırıcı bir renktir. Sahip olduğu yoğun enerji sebebiyle, kişilerin fiziksel ögelerini uyandırıp daha etkin bir biçimde faaliyete sokar. Bu renk, üşütmelerde, dolaşım bozukluklarında ve tükürük bezi rahatsızlıklarında tedavi amacıyla kullanılabilir.

Ancak intikam, kin, mantıksız bir cesaret, ask ve seks duygularını harekete geçirebileceği için dikkatli kullanılması gerekmektedir. Aşırı dozda uygulanan kirmizi renk, duygusal düzensizliklere ve depresyona yol açabilir. Yüksek tansiyon, bu rengin yogun olarak varolduğunun göstergesidir.

TURUNCU: Ikinci, yani dalak çakrasini etkisi altina alan turuncu, nesenin ve bilgeligin rengidir. Sosyallesme duygulari, turuncu yardimiyla harekete geçer. Rengin vücut içinde en etkin oldugu yer adale sistemidir. Asiri turuncu kullanimi, sinir sistemini olumsuz etkiler, bu yüzden bu rengi yesil ve mavinin tonlariyla birlikte kullanmak gerekir. Turuncu renk enerjisi tedavi amaciyla, dalak, pankreas, mide, bagirsak ve böbrek rahatsizliklarinda kullanilmaktadir. Duygusal dengesizlik durumlarinda da turuncu kullanilabilir.

SARI: Göbek bölgesi ile göğüs kafesi arasında yer alan güneş sinir-ağı çakrası, sarinin etkin olduğu bölgedir. Bu rengin enerjisi, kisinin zihinsel faaliyetlerini her yönüyle harekete geçirir. Depresyon durumunu ortadan kaldırabileceği gibi, kişiye yasama sevinci ve gücü aşılayabilir, iyimserlik ve kendine güven duyguları artar. Sindirim, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarında sari renk enerjisinden yararlanılabilir.
YEŞİL: Yeşilin en etkin olduğu bölge kalp çakrasıdır. Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında, yüksek tansiyonda ve bitkinlik hallerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yeşil renk sakinleştirici bir özellik taşıdığı için enerjimizi dengeler ve şefkat duygularımızı arttırır. Sinir sistemini dengeleyici ve ateş düşürücü etkiler gösterir.

MAVİ: Boğaz (tiroid) çakrasını temsil eden mavi, solunum sisteminin düzene sokmak, yüksek tansiyonu düşürmek ve çeşitli boğaz sorunlarını gidermek, astım, suçiçeği, sarılık, romatizma ve çeşitli çocuk hastalıklarını engellemek için kullanılabilir. Ayrıca sezgilerin güçlendirilmesi ve üzüntü duygusunun giderilmesi için mavi uygun bir renktir. Mavi enerjisini daha fazla aktive etmek için bu rengi sıcak renklerle, kırmızı ve turuncu tonlarıyla kullanmak gerekmektedir.

LACİVERT(Çivit mavi): Bu rengin etki alanı kas çakrasıdır. Mavi gibi lacivert de ruhsal ve fiziksel rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkindir. Lenf ve salgı bezleriyle birlikte vücuttaki bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bu renk enerjisi iyi bir kan temizleyicidir, dolayısıyla vücudun toksinlerden arınmasını kolaylaştırır. Beynin her iki yarım küresi arasındaki uyum, lacivertin oluşturduğu olumlu etkilerdendir. Bu renk, göz, kulak, burun, ağız sinüsler gibi yüz ile ilgili tüm rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

MOR:Beyin epifizini, yani taç çakrayı temsil eden mor, diğer renklerden farklı olarak vücudun iskelet yapısını etkiler. Ruhsal ve fiziksel açıdan vücudu toksinlerden arındırıcı, antiseptik bir özellik taşır. Eklem iltihabi hastalıkları da maviye yakin mor renkli bir ışıkla iyileştirilebilir. Bazı sindirim sistemi sorunlarının giderilmesi ve çeşitli minerallerin vücut tarafından kullanımı, bu renk ile ayarlanabilmektedir. Ayrıca mor renk, kişide rüya aktivitelerini geliştirmektedir.

Boncuklarla renk terapisine göre, boncuğun rengi harekete geçer ve yaydığı renk çevreye yayılır. Bu sırada da yakin çevrede bulunan kisiler bu rengin etkisi altına girer. Yeşil renk boncuk, büyümenin ve hareketin sembolüdür.Ayni işlemi renkli mumlarla da yapabilirsiniz.

Çakralar için renk terapisi
Kisinin renk duyarlılığını artırmayla baslayan renk terapisi, hem bazı rahatsızlıkları gidermek hem de çakraları dengeye kavuşturmak, enerjik bir yapıya sahip olmak için bazı tekniklerden yararlanmaktadır. Doğru ve ritmik renk soluması, renkli sularla terapi, dokunarak renk enerjisini aktarma, ışık projeksiyonu, boncuk, kumaş, kristal, tas,renkli su ve mumlarla renk tedavisi, bunlardan bazılarıdır.

Renkli boncukları kullanarak çakralarınıza enerji kazandırmak için şunları yapmalısınız:
-10-15 dakikalık bir süre için hiçbir şekilde rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam seçin.
-Yanınıza kırmızı, turuncu, sari, yeşil, mavi, lacivert ve mor olmak üzere yedi ayrı renkte boncuk taneleri alarak sırtüstü yere veya yatağa uzanın.
-Gözlerinizi kapatıp kendinizi rahat bırakın. Asama asama geriye giderek o gün yaşadığınız olayları anımsamaya çalışın.
-Gün içinde sizi en çok etkileyen olayların üzerinde durun. Yaşadığınız ya da maruz kaldığınız duygu ve durumları anımsayın. Hangi çakraların bu olaylardan daha fazla etkilenmiş olabileceğini düşünün.
-Çakraların renkli boncuklardaki enerjileri emdiğini ve sağlıklı bir dengeye kavuştuklarını düşünün. Her çakra üzerinde 3-5 dakika zihinsel olarak yogunlaşıp derin derin nefes alıp verin. Bunu kendinizi rahatlamış hissedene kadar sürdürün.
-Son olarak boncukları (kumaş parçaları da olabilir) tüm çakraların üzerine tek tek yerleştirin. Sahip olduğunuz enerji merkezlerinin enerjiyle dolduğunu ve bedeninizin fizyolojik olarak sağlığa kavuştuğunu düşünün. Bunu enerjiyle iyice dolduğunuzu hissedene kadar sürdürün.