Hayatımızın her alanına giren uzaktan kumandalı kontrol sistemleri tüm aydınlatmalara uygulanabiliyor. Özellikle dimmer ile birlikte kullanılan uzaktan kumandalar, aydınlatmanıza hem ışık seviyesini ayarlama hem de yönünü belirleme özgürlüğünü sunuyor. Her mekâna aynı şiddette aydınlatma uygulanamayacağı için özellikle otel, restoran, bar gibi iç mekânlarda son derece kullanışlı olan uzaktan kumandalı aydınlatmalar ışık seviyesini ayarlama özelliği ile enerji israfını engelliyor. Büyük otel ve iş merkezleri düşünüldüğünde tüm devasa aydınlatma sisteminin tek bir tuşla kontrolünü sağlayabilmek kullanıcıya büyük bir kolaylık sunuyor.

Pratik ve ekonomik aydınlatma sağlayan uzaktan kumandalı sistemler, ev aydınlatmasında ışığın hem normal kullanımına hem de şiddetini kısıp gece lambası olarak kullanılmasına olanak sağlıyor.

Ayrıca tesisatın yetersiz kaldığı ya da yenilenmesi gerektiği durumlarda evinize herhangi bir zarar vermeden pratik kumanda sistemi ile aydınlatma çözümünüze kavuşabilirsiniz.

Avize seçiminde, kullanılacak alandaki genel dekor ve renklere uygunluğa dikkat etmeliyiz.

İdeal avize pratik bir kullanım sağladığı gibi buna ilave olarak şık, zarif ve kullanışlı olmalıdır. Kullanıldığı alana verimli bir ışık sağlamalıdır.

Bununla birlikte fonksiyonel bir avize olmalıdır. Gerektiği durumlarda uzaktan kumandalı avizeler, ledli avizeler kullanılabilir.

Salonlarda ve yemek odalarında daha fazla ampullü avizeler kullanılırken, yatak odaları ve oturma odalarında daha az ampullü ürünler tercih edilmelidir. Direkt veya endirekt ürünler tamamen kişisel zevklere bağlıdır. Direkt ürünlerde ampul doğruca aşağıya bakmakta, endirekt ürünlerde ise ampul yukarıya doğru ışık vermektedir. Ampulle yer zemini arasında cam, pleksi gibi bir separatör bulunmaktadır.

Eviniz için dekoratif avizeler seçerek, dekorasyonunuzu tamamlayın.

Geçmişten beri kullanılan büyük ve uzun sarkıtlı avizeler yerine, yine nostaljik öğeler barındıran modern tasarımlar seçin.

Evinizin dekorasyonunun rengine yakın avizeler yerine, tezatlıklar yaratmayı deneyin. Beyaz rengin hâkim olduğu bir salonda, kırmızı mat görünümlü bir avize kullanabilirsiniz. Beyaz rengin verdiği sade ve şıklığı canlandırarak, evinize farklı bir enerji katacaktır. Siyah rengin hâkim olduğu salonlarda ise, beyaz bir avize kullanabilirsiniz. Beyaz renkteki avize, siyah dekorasyonunuzu dengeleyerek, odada aydınlık bir görünüm sağlayacaktır. Nötr renklerdeki dekorasyonlarınız için, altın sarısı veya gümüş renkli avizeler kullanabilirsiniz. Nötr renklerle, canlı renklerin kombinasyonu evin görüntüsünü boğabileceği için, parıltılı avizelerin kullanımı daha şık olacaktır.

Evinizi iyi tanıyarak en uygun avizeyi seçin ve dekorasyonunuzu tamamlayın.

Uzaktan kumandalı avize modelleri