Bal masajının faydaları
Romanyalı Bilim Adamı Dr. Stefan Stangaciu,“Botoksun alternatifi bal masajıdır” dedi. Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Arıcılık Müzesi’nde gerçekleştirilen Apiterapi (Arı Ürünleri İle Tedavi) seminerine Romanyalı Bilim Adamı Dr. Stefan Stangaciu’nun yaptığı bal masajı damgasını vurdu. Dr. Stefan Stangaciu’nun bir mankenin üzerinde uygulamalı olarak gösterdiği bal masajı kursiyerler tarafından ilgiyle izlendi.

BAL MASAJININ FAYDALARI:

Bal masajını özellikle sakal tıraşı sonrası erkeklerin de yapabileceğini ve her gün yapılmasında bir sakınca bulunmadığını belirten Stangaciu, “Bal masajı cildin gözeneklerini açar ve rahat nefes almasını sağlar. Ayrıca kırışıkları giderme konusunda da botoks kadar etkilidir. Botoksun insan sağlığına zararı vardır ama bal masajının hiçbir zararı yoktur. Bal masajı ile derinin altında kan dolaşımı hızlanır” dedi.

Bal ve arı ürünlerinin doğal güzellik kremleri olduğuna dikkat çeken Stangaciu, M.Ö. 69-30 yılları arasında yaşayan ve güzelliği ile meşhur Eski Mısır Kleopatra’nın vücudunu bal ve sütle güzelleştirdiğini anımsattı.

Stangaciu, sağlıklı bir vücut ve cilde sahip olmak için bal ve diğer arı ürünlerini bol bol yemek gerektiğini de ifade etti.

BAL MASAJI NASIL YAPILIR?

Bal masajının nasıl yapıldığını gösterip anlatan Stangaciu, “Balın sıvı ve taze olması gerekir. Akasya balı çok iyidir. Yoksa kestane balı ya da diğer ballarla da yapılabilir. Avuca dökülen sıvı bal iyice ovuşturularak ısıtılır. Daha sonra da yüze sürülür. Bal masajının en önemli özelliği dokunuşlardır.

Parmak uçları ile küçük ama sık dokunuşlarla yapılır. Yüzdeki akapuntur bölgelerine parmakla hafif basılır. Balın yapışkan özelliği ile cilt parmağı çekilmesi ile birlikte kalkar. Balın yüzde yapışkanlığını kaybetmesi ile birlikte gözenekler açılır ve deri altında kan dolaşımı hızlanır. Yüzdeki bazı kızarıklar balın içine polen ve arı zehri konarak giderilebilir. Bunun bir bilenin yapması gerekir” diye konuştu.

“ÇOK RAHATLADIM”

Yüzünde bal masajı uygulanan manken Nesli Tan (24), “Masaj sonrası müthiş bir değişim içindeyim. Yüzümde bir rahatlama var. Cildimin nefes aldığını hissediyorum. Bundan sonra cildimi bal masajı yaparak koruyup güzelleştireceğim ve herkese de tavsiye ediyorum” dedi.

“BU TÜR SEMİNERLER ÇOK YARARLI”

Apiterapi Seminerinin Sponsoru Eski Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Kılıç, Türkiye’nin arı yetiştiriciliği koşunda Çin’nden sonra dünyada ikinci büyük ülke olduğunu fakat arı ürünlerinin kullanımı konusunda da çok geride kaldığını söyledi.
Romanya’da Apiterapi biliminin 1974 yılında başladığını anımsatan Kılıç, “Biz daha yeni yeni Apiterapi ile tanışıyoruz. Türkiye’nin arıcılık konusunda içinde bulunduğu durumu en iyi özetleyen örnek budur. Bir an önce bu konuda kendimizi geliştirerek üretimde dünya ikincisi olduğumuz arıcılıkta ürünlerin kullanımında da iddialı konuma gelmeliyiz. Bunun için bu tür seminerler çok yararlı” dedi.

İlgili konular ;
Argan Yağıyla Cilt Bakımı
Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?
Isırgan Otuyla Güzellik
Saçlarınıza Menekşe Yağı
Saçı ve cildi canlı tutan besinler
Maya ile gelenn pürüszüz görüntü