2021’de daha fazlasını görmeyi bekleyebileceğiniz yiyecek ve diyet trendlerini merak mı ediyorsunuz? Araştırmayı, bu yıl daha fazlasını görmeyi bekleyebileceğiniz yiyecek türleri ve diyet eğilimlerini azaltmak için yaptık!

Yiyecek ve Diyet Trendleri

Tüketicilerinin beklentilerini karşılama arayışında şirketler, satın alma kararlarına yön verecek trendleri yıllık olarak tahmin ediyor. COVID-19’un bunlar üzerindeki etkisi dikkat çekiciydi. Bundan dolayı ağırlıklı bağışıklık sistemi güçlendirme 2021 yılında trend olacak. Yediklerinizle hastalığı önleyin, doğal antienflamatuarlardan yararlanın, stresi azaltın ve kaygıyı azaltın. Probiyotikler ve prebiyotikler 2021 yılına damga vuracak sağlıklı beslenme trendi olarak karşımıza çıkacaktır.

Bitki bazlı proteinler

diyet trendleri
diyet trendleri

Tüketiciler ete alternatif aramaya devam ediyor ve markalar ve perakendeciler bu seçeneklerin bulunmasını kolaylaştırıyor. 2020, özellikle protein kaynakları söz konusu olduğunda, her zamankinden daha fazla bitki bazlı seçenek gördü.

Yeni bir şey olmamakla birlikte, insanlar gıda kaynakları konusunda daha bilinçli hale geliyor ve bu nedenle bitki bazlı proteinler bu yıl daha da fazla ivme kazanmaya hazırlanıyor.

Et taklit eden ürünlerden vegan protein tozlarına ve bitki bazlı protein içeceklerine kadar, maş fasulyesi, kenevir tohumu, karpuz tohumu ve avokado gibi bitki proteini seçenekleri oluşturmak için kullanılan bir dizi yeni bileşen olacak.

Probiyotik içecekler (örneğin kombucha, kefir)

2021'in Beslenme Trendleri
2021’in Beslenme Trendleri

Bağırsak sağlığı birkaç yıldır trend oluyor ve probiyotiklere (sizin için iyi olan bakteriler) çok fazla odaklanıldı. Bu yıl probiyotik içeceklerin popülerliğinin artmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. Kombu çayı (fermente çay) ve kefir (fermente süt) gibi içecekler, sağlık yararları ve lezzeti nedeniyle popülaritesini artırmaya devam edecek.

Prebiyotikler

diyet trendleri 2021
diyet trendleri 2021

Prebiyotikler, probiyotiklerin (sağlıklı bakterilerin) büyümesini destekleyen bir lif türüdür. İken prebiyotikler yaşayan bakterilerin kendileri gölgesinde olmuştur şimdi bağırsak mikrobiyomu iyileştirilmesi rolleri nedeniyle bu sahne arkası oyuncular için büyük takdir var. Prebiyotikler, meyveler, sebzeler, baklagiller, tahıllar ve kabuklu yemişler gibi çok çeşitli gıdalarda doğal olarak bulunur. Bununla birlikte, içecekler ve takviyeler gibi prebiyotiklerle takviye edilmiş daha fazla yiyecek görmemizi de bekliyoruz.

Probiyotikler için kalabalık bir pazarda markalar, yenilik yapmanın ve öne çıkmanın bir yolu olarak prebiyotiklere ve simbiyotik kombinasyonların potansiyeline bakıyor.

Süt ürünü olmayan süt alternatifleri

sağlıklı beslenme trendleri
sağlıklı beslenme trendleri

2020 hemen hemen her kuruyemişi gördü badem, ayçiçeği, kaju, ceviz ve beraberinde süt versiyonu var. Son zamanlarda yulaf sütü favori oldu ve bu yıl bu seçeneklerden daha fazlasının kullanıma sunulacağını görmeyi umuyoruz. Sadece sütlerin yanı sıra, süt ürünü olmayan yoğurt, peynir ve dondurmanın popülaritesinin artması bekleniyor!

Dikkatli Yemek Yemek

yemek yeme trendleri
yemek yeme trendleri

Dikkatli yeme hareketi 2021’de büyümeye devam edecek. Dikkatli yemenin kendisi yeni bir kavram olmasa da, faydaları açısından devam ediyor ve insanlar diyetten bıktıkça daha da popüler hale gelmesini bekliyoruz.

Dikkatli yemek yemek, yemek yerken daha fazla dikkat etmek ve yemeğin tadı, dokusu ve tatlarının yanı sıra açlık ve tokluk sinyallerinize uyum sağlamakla ilgilidir.

Baklagil makarna

popüler diyet beslenme trendleri
popüler diyet beslenme trendleri

Bitki bazlı trend 2021’ye kadar devam ederken, zaten popüler olan bakliyat makarnalarında bir artış görmeyi bekliyoruz. Bu renkli ve besin açısından zengin makarna alternatifleri çoğunlukla nohut, kırmızı mercimek veya yeşil mercimek gibi basit bir bileşenle yapılır, bu da onları genel gıda alerjenleri, dolgu maddeleri, katkı maddeleri ve bağlayıcılardan arındırır.

Geleneksel makarnanın büyük hayranları olsak da, baklagil makarna 100g başına neredeyse iki kat protein içerir ve 100g başına iki kat fazla lif içerir.

Alternatif unlar

sağlıklı unlar
sağlıklı unlar

Ne kadar çok yiyeceğin una dönüştürülebileceği şaşırtıcı! Geleneksel kepekli un veya beyaz un her zaman temel gıda maddesi olurken, yulaf unu, badem unu, pirinç unu, hindistan cevizi unu, fındık unu, nohut unu, karabuğday unu ve kavuzlu un gibi diğer un türlerinde artış olacaktır.