Doğum sonrası göbek kararması, neredeyse doğum yapan tüm kadınların başına gelmekte olan bir durumdur. Hamilelikten sonra göbeğim karardı diyen kadınlar için çözüm olacak çeşitli bitkisel ve tıbbi tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Doğumdan Sonra Göbek Kararması Nasıl Geçer?

Doğum sonrası göbek kararmasının geçmesi için, tıbbi ya da bitkisel bir tedavi alınması gerekmektedir. Aksi takdirde, bu lekelerin kendiliğinden kaybolması mümkün değildir.

Gebelik süreci, doğum ve emzirme dönemi, kadın vücudunu birçok yönden etkilemektedir. Bu etkilerden bir tanesi de doğum sonrasında, vücutta meydana gelen kararma ve lekelenmelerdir. Tamimiyle kalıcı olmayan bu lekeler, annelerin yapacağı kolay yöntemler sayesinde ortadan kalkabilir.

doğum sonrası göbek kararması
doğum sonrası göbek kararması

Doğum Sonrası Göbek Kararması İçin Bitkisel Maske Tarifi

Hamilelik lekelerinin geçmesi için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilmekte olan, kesin sonuç vereceği kanıtlanmış bir maske tarifi bulunmaktadır.

Göbek Kararması İçin Bitkisel Gül Maskesi

Bu maskenin düzenli şekilde uygulanması sonucunda, hamilelik sonrası oluşan lekelerin tamamından kurtulmak mümkündür. Sadece göbek bölgesinde kullanılmayan bu maske sayesinde; doğum sebebiyle oluşmuş lekeler başta olmak üzere, vücutta bulunan tüm lekeleri geçirmek mümkündür.

Malzemeleri

Maske için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 100 gram yeşil kil
  • 1 su bardağı su
  • 10-11 adet pembe gül yaprağı
  • 1 çay kaşığı bal
göbek kararmasına gül maskesi
göbek kararmasına gül maskesi

Gül Maskesi Nasıl Yapılır?

Gebelik sonrası kararmaları geçiren maskenin hazırlanış aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • 1 su bardağı su kaynatılır,
  • Kaynayan suyun içerisine gül yaprakları eklenerek, 8 dakika boyunca kaynamaya devam eder,
  • Kaynayan karışım soğumaya bırakılır,
  • 100 gram kilin içerisine bu karışım eklenir ve bir krem elde edilir,
  • Son olarak da karışımın içerisine bal eklenir.

Kişiler bu karışımın miktarını göz kararı belirleyebilirler. 100 gram kil yerine, 15 gram kil kullanarak, tek kullanımlık bir maske hazırlayabilirler. Hazırlanan karışım, leke olan bölgelere sürülerek yarım saat bekletilmeli ve sonrasında ılık suyla yıkanmalıdır. Bu yöntem haftada 1 defa uygulanır.

İlgili Konular;