Kastilya sabunu kullanım alanları, genellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişiler için her yerdir. Çok kuru ve oldukça hassas bir cilt yapısına sahip olan kişiler tarafından tercih edilen kastilya sabunları kimyasal hassasiyeti olan kişiler için oldukça idealdir.

Genellikle organik kökenli olarak yapılan bu sabunlar herkes tarafından oldukça rahat ve kolay bir şekilde yapılabilir ve kullanılabilir.

Kastilya Sabunu Faydaları

Kastilya sabunun faydaları içinde genellikle en fazla dikkat çeken özellik iyileştirici yapının bulunmasıdır.

kastilya sabunu faydası
kastilya sabunu faydası

Özellikle bebekler ve cilt hassasiyeti yüksek olan kişiler tarafından tercih edilen bu sabun, yüksek oranda sahip olduğu nemlendirici sayesinde cildi rahatlatmaya da oldukça yardımcı olur.

Cilt gözeneği temizleme için birebirdir. Hem temizler hemde birikme yapmaz. Makyaj fırçasını temizlemek içinde kullanabilirsiniz. Doğal bulaşık deterjanı arıyorsanız güzel bir alternatiftir. Dilerseniz bir önceki makalemiz olan Bitkisel Sabunlar Hangi Tedavilerde Kullanılıyor? Göz atabilirsiniz.

Kastilya Sabunu Nasıl Kullanılır?

Kullanım alanları, tüm cilt ve saçlar olabilmektedir. İçinde bulunan zeytinyağı ve diğer etken maddeler sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan nemi anında cildinizde hapseder ve sizlere de mükemmel bir yumuşaklık bırakır.

kastilya sabunu nasıl kullanılır
kastilya sabunu nasıl kullanılır

Zeytinyağı ile yapılan gerçek kastilya sabunları ciltteki gözenekleri tıkamadan cildi ferahlatmaya yardımcı olan oldukça etkili bir üründür. İçeriğindeki doğal bileşenler sayesinde kuru ve hassas ciltleri için tam bir terapi etkisi sağlayan kastilya sabunları, aynı zamanda cildi dış etkenlere karşı da koruyan bir kalkandır.

Orijinal kastilya sabunlarının rengi beyazdır. Ancak sadece zeytinyağı kullanılarak yapılan kastilya sabunlarının rengi yeşil olabilmektedir. Kastilya sabunları aktarcılarda ve bazı marketlerde bulunabileceği gibi evde de kolay yöntemlerle hazırlanabilmektedir. El yapımı doğal kastilya sabunu fiyatı 180 gram ortalama 20 TL’dir.

Evde Doğal Kastilya Sabunu Nasıl Yapılır?

Ev yapımı doğal sabun tarifi ile organik bir sabun elde etmiş olacaksınız. Gelelim tarifimize..

Malzemeler:

  • 1 Adet Şişe
  • Rende
  • 4 bardak Su
  • 1 Kalıp Doğal Kastil Sabunu
  • Tencere
  • Hava almayan konserve şişesi
evde kastilya sıvı sabun tarifi
evde kastilya sıvı sabun tarifi

Yapılışı:

1 kalıp doğal kastil sabunu rende yardımı ile rendeleyin. 4 bardak suyu tencerede dökün ve kaynatın. Daha sonra rendelediğiniz kastil sabununu tencereye dökün, karıştırın ve 60 dakika bekleyin.

Kastilya Sabunu Faydaları Nelerdir? Evde Nasıl Yapılır? | 1

Su ve kastil sabunu soğuması bittikten sonra yarım su bardağı ılık su ile güzelce kıvamı alana kadar karıştırın. Bu karışımı konserveye koyun kapağını güzelce kapatın. Kastilya sıvı sabunumuz hazır. Kullanmak istediğinizde konserveden bir sprey şişesi veya sıvı sabunluğa koyun katılık varsa ılık su ile ekleyip karıştırın. Kullanıma hazır :)

Dilerseniz Evde Antibakteriyel Sıvı Sabun Nasıl Yapılır? bir önceki makalemize göz atabilirsiniz.