Keçiboynuzu ununun faydaları yararları, A, D, E, K vitaminli içeriği ile soğuk algınlığını bir gün içinde ortadan kaldırması ile bilinmektedir.

Keçiboynuzu Tozu Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu tozu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı şudur: Sütlere ya da hamur işlerine, keklere katılarak tüketilebildiği gibi direkt olarak da yenebilen bu toz, kahvelerde de katkı maddesi ve tadı arttırıcı etki gösterebilmektedir.

keçiboynuzu unu faydaları
keçiboynuzu unu tozu faydaları

Hastalık Durumlarında Keçiboynuzu Unu Faydaları

Hastalık durumunda yenmesi halinde keçiboynuzu unun faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Kalp damar hastalıklarında damar duvarını güçlendirir. Kötü kolesterolü dengelemesi ile kalp krizi riskini azaltır. Kan basıncını dengeler ve ani kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.
  • Anemi durumunda kan üretimini arttırır. Demir eksikliğine bağlı aneminin önüne geçer.
  • Kemik erimesi hastalığında içerdiği yüksek kalsiyum ile erimenin yavaşlamasına yardımcı olur.
  • Soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarda kişilerin halsizlik yaşamamasına yardımcı olur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalığın yaşanmamasını ya da daha hafif atlatılmasını sağlar.
  • Keçiboynuzu ununun bebeklerde kullanımı sırasında kesinlikle doktor tavsiyesi alınmalıdır. İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki şeker ve vitamin, bebek vücudunda tehlikeye neden olabilmektedir.
keçiboynuzu unun faydaları
keçiboynuzu unun faydaları

Keçiboynuzu Unu Kullanımı

Keçiboynuzu ununun haricen kullanımında herhangi bir sorun yaşanmamakla birlikte, hamile, emziren kadınlara ve diyabet hastalığı yaşayanlara tavsiye edilmemektedir. Haricen kullanım ile ilgili faydaları şöyle sıralanabilir:

Keçiboynuzu ile İlgili Konular;