Kadınlar makyaj yapmayı sever, bazıları içinse olmazsa olmazdır. Yine de zararlı etkilerini göz ardı etmemek gerekir çünkü dikkat edilmediği takdirde makyaj başınıza dert açabilir.

Makyajla Sakın Uyumayın!

İşte makyajın en çok tehlike yarattığı durumlardan biri; makyajla uyumak! Makyajla uyumanın zararları arasında cildi havasız bırakmak ve en çok da buna bağlı olarak meydana gelebilecek sorunlar bulunmaktadır. Cilt havasız kaldığında alerjilere, gözeneklerin tıkanmasına, enfeksiyona, sivilce ve akne oluşumuna fırsat verir.

Makyajın Zararlı Etkileri | 1

Makyaj Cilde Ne Gibi Zararlar Vermektedir?

Makyajın cilde zararları özensiz davranıldığında maalesef ki ciddi olabilmektedir. Cildin çok uzun süre havasız bırakılması gözeneklerin kir, toz ve makyaj kalıntılarıyla dolmasına yol açar; terleme ile maddeler derinin altına nüfus eder. Cildin yaşlanmasının en büyük nedenlerinden biri uzun süre ve sürekli olarak yoğun makyaja maruz kalmasıdır.

Makyajın Zararlı Etkileri | 2

Makyajınızı Nasıl Temizleyebilirsiniz?

Çok yorgunsunuz ya da makyaj temizlemek için kısıtlı bir vaktiniz var; o zaman kaliteli bir makyaj temizleme mendili ile yüzünüzü silebilirsiniz. Çok fazla bastırarak değil hassas bir şekilde uygulama yapmaya özen gösterin.

Makyajı kremle çıkartmak da bir başka temizleme yöntemidir. Kremlerin içinde genellikle nemlendiriciler de vardır; bu nedenle kuru ciltliler sıklıkla tercih ederler. Cildi iyi bir şekilde temizleme yöntemlerinden biridir. İsterseniz temizlemenin sonunda suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Temizleme jelleri ve sprayleri de temizleme amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Makyaj Yapmayı Azaltabilir ya da Bırakabilirsiniz

Makyajı nasıl bırakabilirim? Makyajı bırakmak çoğu kadın için pek kolay değildir çünkü düzenli makyaj yapmaya alışmış olan kadınlar bunu bıraktıklarında daha kötü görünmekten endişe edebilir ve kendilerini beğenmeyebilirler. Makyaja genellikle fazla vakit harcanır ve cilde verdiği zararlar da ortadır. Başlarda zor olsa da alıştığınızda bunu artık pek de önemsememeye başlamanız mümkündür. Belki başlarda sadece kapatıcıları bırakabilir ardından dilerseniz göz makyajınızı da yapmayabilirsiniz.

Makyajın Cilde Olan Etkileri Nelerdir? Tıklayın!

Makyajla uyumanın zararları! Tıklayın !

Her gün makyaj yapmanın zararları Tıklayın !

Misel Su Yapımı Derinlemesine Makyaj Temizleyici Tıklayın !