Son zamanların en çok dikkat çeken çaylarından biridir. Hollywood yıldızlarının da bu çayı kullanmasıyla meraklar daha da artmıştır.

Teff Tohumu Nedir?

Teff tohumu nedir? sorusuna besleyici alternatif bir tahıldır cevabı verilebilir. Yüksek miktarda protein ve antioksidan özelliğine sahiptir. Bu açıdan enerji kaynağı ve tokluk hissi veren bir bitkidir. Teff tohumu tahıl grupları arasında bulunmaktadır. Tüm dünya tarafından kinoa bitkisinden daha besleyici ve sağlıklı olduğu düşünülmektedir. Bu sayede çok fazla tüketiciye ulaşmıştır.

Teff Tohumu Kimler Tarafından Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Teff bitkisi özellikle şeker hastaları tarafından kullanılmaktadır. İçerdiği besin oranlarının yüksek olması sayesinde kanser gibi hastalıklardan da korunmayı sağlar.

Teff bitkisi ekmek yapımında da kullanıldığı gibi çay şekilde de tüketilebilmektedir. Yine bir zamanlar oldukça ses getiren kinoa bitkisinin kullanıldığı tüm tarifler teff bitkisi için de kullanılabilir.

Teff Tohumlu Çay Nedir? Faydaları Zararları Nelerdir? | 1

Teff Tohumlu Çay Faydaları

Teff tohumu çayı, kilo vermeye yardımcı aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için faydalıdır. Hızlı bir şekilde ödem atılmasını sağlar. Ve vücutta bulunan fazla yağın da yok edilmesinde etkilidir. Teff çayı özellikle içeriğindeki yoğun protein sayesinde amino asitleri güçlendirmektedir. Yoğun posaya sahip olduğundan bağırsak hareketlerini de hızlandırmaktadır. Aynı zamanda kemik sağlığı açısından da oldukça etkilidir. Süt ve süt ürünleri tüketmeyi sevmeyen kişiler için teff çayı bir alternatif olabilir.

Teff Tohumlu Çay Zararları Nelerdir?

Teff tohumlu çay zararları fazla tüketilmesi sonucunda ortaya çıkabilmektedir. Her bitkinin fazla kullanılması zararlı olabilir. Teff çayı için de özellikle gebelikte ve emzirme gibi zamanlarda doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.

Teff Tohumlu Çay Nasıl Kullanılır?

Teff, bitki çayı olarak da kullanılan bir tahıl ürünüdür. Teff tohumlarını kaynar suda demleyerek kullanabilirsiniz. Veya yoğurt ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız !

Önemli: Teff içerisinde zehir bulundurduğundan Sağlık Bakanlığı tarafından satışı kaldırılmıştır.

İlgili Konular;

Hızlı Zayıflatan Çaylar Tıklayın !

Zayıflatan 5 Çay Tarifi Tıklayın !

Yeşil çay zayıflatır mı? Tıklayın !

Zayıflama Kürleri İçin Tıklayın !

Zayıflama Çayı Tarifi Yağ Yakıcı Çay Tarifi En İyi Zayıflama Kürü Tıklayın !