Normal süresince doğum yapan bebeklere nazaran daha sıkı bir bakım isteyen prematüre bebekler hakkında sizlere önemli bilgiler sunacağız. Prematüre bebeklerde beslenme sorunları daha çok sıklıkla rastlanan problemleri kapsıyor. Ortaya çıkan bu sorunların büyük bir kısmı hemen doğum sonrasındaki dönemi işaret etmektedir.
Ev Ortamında Prematüre Bebeklerin Beslenmesi
Yutma sorunlarına ek olarak süt emme durumları da oldukça uzun süreli bir problem halini alabiliyor. Buna yönelik doktor kontrolünde bulundurulan prematüre bebekler, ailesine gerekli bilgilerin aktarılmasıyla bakım modunda tutulmaktadır. Bu aşama kapsamında yoğun bakım ünitesinde bulundurulan bebeğin beslenme süreci ailenin dahil edilmesiyle yapılmaktadır. Buradaki işlem ailenin hastane dışında bebeğe ev ortamında nasıl bakılacağı ve beslenebileceği üzerine bilgilerin doğru bir şekilde aktarılması üzerine odaklandırılmıştır.
Prematüre Bebekleri Beslerken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?
- Prematüre bebeklerin beslenme kapsamında başlarının 45 derece açıda tutulması gerekmektedir.
- Diğer bebeklere göre daha az emme kapasitesine sahip olan prematüre bebeklerin biberon emziği, bu kapsamda akış hızının iyi ayarlanması gerekmektedir.
- Verilecek olan mamanın ısı değerleri kontrol edilerek bebeğe verilmelidir.
- Bebeğe verilecek olan mama veya anne sütünün, doktor ya da ilgili yeni doğan bebek hemşiresinin belirtmiş olduğu talimatlar kapsamında belirtilen miktarca verilmelidir.
- Prematüre bebeğin beslenmesini yapacak olan kişinin konforu iyi bir şekilde sağlanmalıdır.
- Bebek, beslenme kapsamında en fazla 30 dakika kadar tutulmalıdır.
- Prematüre bebeklerin normal bebeklerden en önemli farklarından birisi de çene yapılarının iyi gelişmemiş olmasıdır. Bu nedenle bu tür bebeklerin mama sürecinde genellikle uykuya daldıklarını söylemek doğru bir söylem olmaktadır. Bu doğrultuda bebeğinizi beslerken çenesine parmaklarınız ile destek vererek sağlıklı ve tam bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.
- Prematüre bebeklerin beslenme süreçlerinde farklı durumlar göz önüne çıkabiliyor. Bir önceki madde de olabileceği üzere farklı durumlar mama veya süt emme kapsamında oluşabilmektedir. Özellikle de ilk olarak aktif emdikleri sütü, akabinde uyku haline geçmeleriyle birlikte gaza dönüştürebilmektedirler. Buna yönelik bebeğin öncelikli olarak en uygun şekilde gazının çıkarılması gerekmektedir.
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar