Özellikle kadınlar düşük kas oranından şikayetçidir. Bu besinler kas oranını arttırıyor. Düzenli tüketildiğinde daha fazla kas oranına sahip olabilirsiniz.

Bu Besinler Kas Oranını Arttırıyor

İnsanların yaşı, cinsiyeti , spor geçmişi, kilo oranı kas kütlesinin temel belirleyicileridir. Yanlış yapılan diyetler kas kaybının en önemli nedenleri arasında sayılabilir. Düşük kas oranı vücudunuzun daha güçsüz olmasına ve olduğunuzda daha kilolu görünmenize neden olabilir. Kas kütlenizi arttırmak için ise sağlıklı ve protein yönünden zengin beslenmeniz gerekmektedir.

Bu Besinler Kas Oranını Arttırıyor | 1

Balık
Omega 3 ve çeşitli yağlar açısından zengin olan balık sağlıklı beslenmek isteyenlerin sık tüketmesi gereken bir besindir.

Ananas
İçerisindeki bazı enzimler dışarıdan alınan proteinlerin daha sağlıklı sindirilmesini sağlar. Vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir.

Bakliyatlar
Çocukluk döneminde beslenme programlarına eklenmesi gereken bir besin grubudur. Nohut ve mercimek doğal bitkisel proteinler barındırır.

Tavuk
Sağlıklı protein denilince akla ilk gelen tavuk etini yanında bol yeşil sebze ile tüketebilirsiniz.

Bu Besinler Kas Oranını Arttırıyor | 2

Kuruyemişler
Faydalı olan bu yemişler yüksek kalori barındırır. Dikkatli ve az miktarda tüketilmesi gerekiyor.

Muz
Sporcuların yaşadığı kas kramlarına içerisindeki potasyum ile çare olabilir. Güçlü bir kas yapıcıdır.

Süt Ürünleri
Sağlıklı koşullarda yapılmış ve çok yağlı olamayan peynir ve yoğurt kas kütlesi oluşturmak isteyenlerin ilk sıralardaki tercihlerinden olabilir.

Yumurta
İçerisinde en çok protein bulunduran gıdalardan biridir. Sağlıklı tüketmek gerekir. Pişirilme sürecinde çok fazla yağ kullanmayın.