Yaz sıcakları ile başa çıkmakta zorlanıyorsanız harareti kesen doğal içecekler size yardımcı olabilir. Gün içerisinde tüketeceğiz bu içecekler ile kendinizi ferahlamış hissedebilirsiniz.

Harareti kesen doğal içecekler

Güneşin etkisini en çok hissettiğimiz yaz aylarında ister evde isterseniz de dışarıda olun kendinizi rahat hisstemeniz zordur. Ortalama olarak 37.5 derecelik vücut ısısı yaz aylarında yükselebilir. Artan vücut sıcaklığını düşürmenin en etkili yollarından biri ise doğru besinleri tüketmektir. Yaz sıcaklarında vücut sıcaklığınızı düşürmenize yardımcı olacak gıdaları hazırladık.

Harareti kesen doğal içecekler | 1

Limon
İçerisindeki yüksek C vitamini yaz aylarında ihtiyacınız olan enerjiyi verir. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudun ısı dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bir bardak suyun içerisine birkaç damla eklemeniz yeterli olacaktır.

Harareti kesen doğal içecekler | 2

Nane
Doğal bir serinletici olan naneyi yemeklerinizde sık sık kullanın. Gün içerisinde tükettiğiniz suyun içerisinde birkaç nane yaprağı ekleyerek bu etkiyi arttırın.

Sandal Ağacı
Harareti kesme özelliğine sahip olan sandal ağacı tozunu soğuk süt ile tüketebilirsiniz. Vücudunuzdaki ısı dengesini sağlamış olursunuz. Diğer bir alternatif ise sandal ağacı yağı ile vücudunuza masaj yapmak olacaktır.

Aleo Vera
Vücut ısınızın arttığını hissettiğinizde serinlemek aynı zamanda cildinize bakım yapmak için aleo vera jeli kullanabilirsiniz. Evde Aleo Vera Jeli Yapımına Göz atabilirsiniz !

Ayran
Ev yoğurdu ile doğal olarak yapıldığında daha sağlıklı olan ayran vücut ısınızın düşmesine yardımcı olur.

Hindistan Cevizi Suyu
Hindistan cevizi tropikal iklimlerde sıcakla mücadele etmek için kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir. Gün içerisinde birkaç bardak tükettiğinizde günlük enerjinizin önemli bir kısmını da almış olursunuz.