Ev aletleri çalışmasalar bile enerji harcayabilir. Kapalı olduğunda bile elektrik harcayan ev aletleri nelerdir? Çok yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu eşyaları daha dikkatli kullanarak düşürebilirsiniz.

Kapalı Durumda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri

Yüksek gelen elektrik faturaları aileler için can sıkıcı bir durumdur. Aslında bu kadar harcamadık diye düşünüyor olabilirsiniz. Siz o sırada kullanmadığınız televizyonunuzun elektrik harcadığını biliyor muydunuz?

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 1

Telefonunuzu Şarj Etmediğinizde Prizde Kalması
Sokette kalan bir şarj cihazı, bağlı herhangi bir cihaza bağlı olmadığında dahi enerjiyi kullanmaya devam ediyor. Kullandığı güç yüksek değildir.

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 2

Tv Alıcısı
Çoğu insan televiyonu kapatmanın yeterli olduğunu düşünse bile digital televizyon alıcıları enerji harcamaya devam eder. Televizyonu kapattığınızda tv alıcınızıda kapatın.

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 3

Televizyon
Kapatma düğmesine basarak kapanan ekran aslında televizyonu bekleme modunda bırakır. Elektrik harcamaması için fişten çekin.

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 4

Bilgisayarlar
Kapatsanız bile televizyon ile benzer bir durum göstererek fişte olduğu için çok yüksek olmasa bile enerji harcamaya devam eder.

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 5

Zamanlayıcıya Sahip Cihazlar
Mutfak fırınları bu sıralamada başta yer alır. Fişini çekmediğiniz sürece zamanlayıcı çalıştığı için enerji harcamaya devam eder.

Kapalı Olduğunda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri | 6

Prize Takılı Tutmayın
Ev aletlerinin bir çoğu prize takılı olduğu süre boyunca aktif çalışmasa dahi enerji harcar. Kullanmadığınız aletleri prizden çıkarmayı alışkanlık edinmelisiniz.