Erkek çocuğunuzu sünnet ettirmek bir çok ailede şenlikler ile kutlanır. Çocuğun fiziksel ve psikolojik sağlığı açısından çocuklarda doğru sünnet yaşı nedir? Oğlunuzu ne zaman sünnet ettirmek daha sağlıklıdır?

Çocuklarda Doğru Sünnet Yaşı Nedir?

Sünnet ailelerin uygun gördüğü zaman diliminde yapılırken uzmanlar bu konuda uyarıda bulunuyor. Çocuğun fiziksel ve psikolojik gelişimini etkimeyecek bir yaş seçilmesi konusunda ailelerin bilgilendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Çocuklarda Doğru Sünnet Yaşı Nedir? | 1

Cerrahi bir işlem olan sünnet için 3 ve 5 yaş aralığını seçilmemesini belirtiyor. Çocuklarda büyük korkular yaratabilen sünnet çocuğun 3 yaş altı döneminde daha kolay yapılabiliyor.Uzmanlar 3 yaş altı çocuklarda lokal anestezi ile sünnet olunmasının bebek açısından daha sağlıklı olduğu söylüyor.

Çocuğunuza 3 yaş altında iken sünnet yaptırmadıysanız 6 ve 7 yaş aralığında bu işlemi yaptırabilirsiniz. Sonrasında yaşı büyüyen çocuk korkuya kapılabilir.

Çocuğunuzu sünnet ettirirken dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise bunun cerrahi bir işlem olduğudur. Hijyenik bir ortamda doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini unutmayın. Sağlıklı ve temiz olmayan bir ortamda ve aletlerle gerçekleştirilen sünnet çocukta enfeksiyonlara neden olabilir.

Yenidoğan Sünneti Doğru Mu, Zararları Var Mı? Tıklayın !

Yenidoğan sünneti Yaptıran Anneler Tıklayın !

Sünnet olan bebeklerinizi sünnet sonrası nasıl bezlediniz? Tıklayın !

Sünnet Hakkında Sorularınız İçin Tıklayın !