Hamileliğin az bilinen belirtileri nelerdir? Haamileliğin tek belirtisi mide bulantısı mı yada yorgun değil elbette. Bilinmeyen hamilelik belirtileri ile acaba hamile miyim sorusunun cevabına yaklaşabilirsiniz. Erken hamilelik belirtileri nelerdir?

Bilinmeyen Hamilelik Belirtileri

Hamilelik ile vücut yeni bir döneme hazırlanırken bazı sinyaller verir. Bunlardan en çok bilinenleri mide bulantısıdır. Bilmeniz gereken ise mide bulantıları gebeliğin ilk gününden itibaren başlamaz anne adaylarının hormonel durumuna bağlı olarak değişir. Her kadında hamilelik belirtilerinin kendisini farklı gösterdiğini unutmamanız gerekir. Yapmanız gereken vücudunuzu çok iyi gözlemlemek olmaldır. Bu belirtiler ile hamile olduğunuzu çıkartmadan önce gebelik testi uygulayabilirsiniz. Eğer evde gebelik testi uygulamak istiyorsanız Evde Karbonatla Hamilelik Testi inceleyebilirsiniz. En doğru sonucu size kadın doğum uzmanı verecektir.

Bilinmeyen Hamilelik Belirtileri

Bilinmeyen Hamilelik Belirtileri

Bilinmeyen Hamilelik Belirtileri

İlk haftalarda başlayabilen bel yada sırt ağrıları,
Döllenmeden yaklaşık 2 hafta sonra oluşan kanamalar,
Uyku isteği ve yorgunluk,
Göğüs ucunda renk değişiklikleri ve şişkinlik hissi,
Artan servikal sıvı ( vajina akıntısı),
Sık idrara çıkma
Pelvik ağrılar,
Karın bölgesinde şişlik hissi,
Karın bölgesinde basınç yada kramplar,
Gaz çıkarma,

Bu belirtileri son dönemde sık sık yaşamaya başladıysanız gebelik testi yapmanızda yarar var. Sonuçlarınızın olumlu çıkması durumunda sağlıklı bir gebelik geçirebilmek için doktora başvurmalısınız.