Kadınların yaşamını etkileyen adet dönemi, menapoz gibi durumları etkiyen hormon bozukluğu belirtileri nelerdir? Hormon bozukluğu olduğunu nasıl anlarız?

Hormon Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Kadınların çoğu zaman farkedemediği belirtiler arasında yer alan hormon bozuklukları kendisini nasıl belli eder? İleri boyuta varmadan yada daha büyük sağlık problemlerine yol açmadan tedavi edilmesi gereken hormon bozukluklarının ilk belirtilerini takip etmelisiniz. Sonrasında vakit kaybetmeden uzman doktordan tahlil isteyebilirsiniz.

Hormon Bozukluğu Belirtileri

Ciltte Kuruluk
Dış faktörlere bağlı kuruluk bu durum dahilinde değildir. Eğer devamlı nemlendirici kullandığınız halde cildiniz çok kuru ise yada pul pul dökülmeleri varsa bu hormon bozukluğunu cilt üzerindeki belirtilerinden biri olabilir.

Sivilce -Akne
Hormon bozukluğunun farkedilmesini sağlayan en önemli belirtilerden biridir. Ciltte devamlı olarak bulunan sivilceler ergenlik döneminde normal sayılabilir. Yetişkinlikte ise hormon bozukluklarının habercisi olabilir.

Saç Dökülmesi
Kadınsal hormon bozukluklarının belirtileri arasında saç dökülmesi yer alır. Vücudunuzdaki değişen hormon dengesi bazen erkek tipi saç dökülmesine neden olabilir.

Hormon Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? | 1

Şiddetli Adet Sancıları
Regl dönemi ağrıları çok şiddetli olmadığı sürece rahimin ritmik çalışmasından dolayı oluşan ağrılar normaldir. Şiddetli ağrılar rahim yada yumurtalıklarda miyomların yada başka rahatsızlıkarın habercisi olabilir.

Kan Şekerinde Dengesizlik
Hormonel sorunlar yaşayan hastalarda ani acıkmalar sıkça görülür. Kan şekerinde ani düşüşler yaşanabilir. Bu durum diyabet hastalığınında ilk belirtiler