İlişkideki kıskançlıkların belki de en büyük nedeni sevgilinin karşı cins arkadaşı olması. Özellikle yakın bir arkadaş ise kıskançlıklar ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Sevgilinin karşı cins arkadaşı

Sevgilinizin bir birey olduğunu ve tamamen sizin istediğiniz insanlar ile görüşemeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Onun sizden öncesinde de bir hayatı olduğunu ve kadın ve erkeklerin gerçekten arkadaş olabileceğini bilmeniz gerekiyor. Şiddetli kıskançlıkların ilişkinize zarar vereceğini unutmayın. Kendini baskı altında hisseden kadın yada erkek ilişkiden uzaklaşabiliyor.

İnsan ilişkileri değişkendir. Her ilişki ve olay farklı sonuçlar doğurabilir. İlişkiniz içerisinde değerlendirme yaparken dikkate almanız gereken siz, hayatınızdaki kişi ve yaşadığınız ilişkidir. Eğer onun karşı cinsten olan yakın arkadaşlarında hoşlanmıyor ve bu durumu kendinize sorun ediyorsanız. Bunu onunla suçlamadan sakince konuşmayı denemelisiniz. Böylece size yapacağı açıklamayı kendinizi üzmeden önce dinlemelisiniz.

Yetişkin bireylerin birbirlerinin hayatına saygı duyması gerektiğini unutmayın. Sevgilinizin karşı cinsten yakın arkadaşına olan tavırlarını kıskançlığı içine almadan objektif olarak değerlendirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sevgilinizin davranışlarını normal arkadaşının davranışlarını anormal buluyorsanız bu konuyu konuşup çözebileceğiniz tek kişi sevgilinizdir. Güvensiz tavırlar içerisine girmeden önce sevgilinizle bu konuyu konuşmalısınız.