Düşük kalorili gıdalar nelerdir? Diyette yenmesi gereken gıdalar hakkında bilgi sahibi olmak için en az kalorili besinler nelerdir? öğrenebilirsiniz.

En Az Kalorili Besinler Nelerdir?

Diyet sırasında her yediğimiz yemeğin kalorisini hesaplarız. Düşük kalorili besinleri öğrenerek hem diyetiniz boyunca mideniz boş kalmamış olur. Hemde kendinizi diyettin sıkıcı açlık halinden kurtarmış olabilirsiniz. Bu besinler ile lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Üstelik hazırlama sürecinde harcadığınız kalori bile bu besinlerin yarısı kadar enerjiyi götürecektir.

En Az Kalorili Besinler

En Az Kalorili Besinler

Karnabahar

100 gr karnabahar ortalama olarak 30 kalori içerir. Güçlü antioksidandır ve kansere karşı koruma sağlar. Haftada birkaç defa tükettiğinizde hem az kalori almış olursunuz hemde sağlığınız için faydalı bir adım atmış olursunuz.

Semizotu

Yaz akşamlarında ister yoğurtlu semizotu salatası yapın. İstersenizde semizotu yemeği olarak tüketin.  İçerisinde önemli miktarda omega3  barındıran bu besinin 100 gramında sadece 30 kalori bulunuyor.

Kuşkonmaz

100 gramunda ortalama 26 kalori olan bu besin ta bir vitamin deposudur. B ve C vitaminleri açısından zengindir. Yüksek lif içeriği ile metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

Kereviz

100 gramında 40 kalori bulunan bu besin ile hem lif açısından zengin içeriklerle hemde vitamin açısından sağlıklı bir beslenme sağlamış olursunuz.

Domates

Salataların vazgeçilmezi domatesin 100 gramında sadece 17 kalori vardır. İçerisindeki zengin c vitamini ile sağlıklı bir cilde sahip olmanızada yardımcı olur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Marul

İçerisineki A ve D vitaminleri demir ve kalsiyum ile sağlık dostudur. 100 gramında ise sadece 14 kalori vardır. Hem zinde hemde fit olmak için her salatanızda marul kullanın.